Șăfu’ odihnește-te în pace!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi şi fracţiunea PCRM a  înaintat moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului. Regulamentul Parlamentului prevede că moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară, a săptămînii următoare de la data depunerii.

După cum au votat azi deputaţii, marţi, 5 martie, urmează să se întrunească în şedinţă plenară şi să hotărască soarta şăfului.

Vădit îngrijorat de viitorul său, de frica pierderii funcţiei mult iubite, intuind acţiunea de azi a comuniştilor, aseară la Moldova 1, prim-ministru Filat  a spus că deja este gată să facă doi paşi înapoi şi să revină la vechiul Acord AIE.

Valeriu Streleţ a calificat acţiunea PCRM ca o tentativă de a distruge AIE. În condiţiile în care PLDM a părăsit AIE şi nu mai există, nu ştiu la ce făcea referinţă domnul Streleţ. Sau poate în viziunea dumnealui, Vlad Filat înseamnă AIE.

Păcat că domnul Streleţ nu a dat calificative acţiunilor făcute de ei, o explicaţie logică, pentru ca să părăseşti AIE, să arunci ţara în criză politică, să demonizezi partenerii de guvernare, să ameninţi cu demiterea miniştrii PD şi PL, să votezi cu comunişii în Parlament toate proiectele de legi care-ţi convin pentru a te răfui tot cu partenerii de guvernare, ca apoi să vrei să revii din nou în AIE, ca şi cum nimic nu s-a întîmplat nu prea merge. Deci pentru ce a mai părăsit PLDM pe data de 13 februarie Alianţa dacă nu pentru răfuială politică şi pentru a arăta cine-i şăfu’ ?!

Defapt Vlad Filat şi PLDM au arătat că pentru ei interesele de partid şi ambiţiile personale sunt mai presus decît interesele naţionale, demonstrează şi în continuare că se ţin de funcţii, de dragul cărora sunt gata să arunce ţara în alegeri anticipate.

Toţi noi, cetăţenii Republicii Moldova, aşteptăm reforme adevărate care să ne aducă schimbare şi bunăstare. În acest sens AIE trebuie reformată, instituţiile statului depolitizate, guvernul purificat de miniştri şi toţi funcţionarii corupţi şi plini de dosare penale.

Mai pe scurt Vlad Filat a pierdut orice încredere din partea cetăţenilor şi şi-a asigurat un loc lîngă trădători de vază, pe care am avut nenorocul să-i avem în fruntea ţării.

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole