Să vă fie ruşine! Nu învinuiţi tinerii de eşecul AIE!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vom avea turul doi

Potrivit datelor preliminare, prezentate de CEC, aproximativ 4 % nu au ajuns liberalului Dorin Chirtoacă pentru a câştiga funcţia de primar al Capitalei din primul tur. Şi mai puţin nu a ajuns comunistului Igor Dodon – aproximativ 2 %.

Ghimpu: Tinerii mănâncă seminţe când trebuie să ia decizii

Liderii AIE s-au grăbit să numească şi vinovaţii. Cică tinerii care nu au ieşit la vot sunt vinovaţi de faptul că Chirtoacă nu a câştigat din primul tur. “Am impresia că mai mulţi tineri au ieşit în stradă pe 7 aprilie, decât la alegeri pe 5 iunie”, a spus Mihai Ghimpu. Liderul liberal a mai adăugat că tinerii, atunci când trebuie să iasă la alegeri, preferă să mănânce seminţe. Cu alte cuvinte, tineretul nostru e iresponsabil.

Filat – nevinovat, tinerii – pasivi

La rândul său, Vlad Filat împarte aceeaşi părere şi supărare cu colegul său de alianţă. El spune că studenţii au avut destul timp să-şi facă viză de reşedinţă în Chişinău, pentru a putea vota, dat fiind faptul că mulţi din ei nu au votat anume din acest motiv, că nu aveau viză.

De ce unii nu votează?

Eu, însă, am impresia că dânşii privesc tinerii ca pe nişte indivizi obligaţi să le dea votul. De unde aţi luat, stimaţi lideri, că studenţii sunt datori să vă voteze? Cum de vi se mişcă limba să spuneţi că tinerii sunt vinovaţi de eşecul vostru? Lumea nu e măritată cu voi ca să vă voteze în orice caz şi situaţie! Lumea votează realizările voastre, atunci când ele satisfac cerinţele alegătorilor. Întrebaţi-vă mai întâi de ce tinerii nu vor să vă voteze! Şi nu doar tinerii. Le-aţi dat prea puţine motive ca să vă susţină în continuare. Ei au aşteptat mult mai mult; nu cearta dintre voi şi aroganţa. Anume din acest motiv unii tineri nu depun prea mare efort ca să vă voteze. Ei ar prefera să stea acasă, decât să dea votul pentru PCRM (mă refer la tinerii susţinători ai democraţiei).

În cadrul ediţiei speciale de la Publika TV din ziua de 5 iunie 2011, Filat a zis că-i va da domnului Godea o oglindă ca să discute cu el însuşi. Cred că şi d. Filat are nevoie de una. Să privească mai întâi la greşelile sale, să-şi caute mai întâi vina în sine!

Mesaj pentru guvernare

Să nu mă înţelegeţi greşit! Eu optez pentru o societatea activă, care ia parte la toate schimbările în ţară. Am votat şi eu în localitatea mea. Dar nu m-am aşteptat la asemenea declaraţii de la cei în care mi-am pus mari speranţe alături de tinerii care aspiră la democraţie şi libertate. E adevărat că tinerii ar trebui să dea dovadă întotdeauna de activism. Ei să fie motorul care să mobilizeze societatea pe o cale sau alta, indiferent care ar fi ea, reieşind din opţiunile fiecăruia. Dar nevotarea este şi ea o opţiune. E un semnal de care guvernarea ar trebui să ia seama. Opriţi certurile, lucraţi în comun, întruniţi-vă mai des în şedinţe, realizaţi promisiunile frumoase pe care le-aţi lansat, lăsaţi la naiba ambiţiile şi interesele personale şi de partid! Doar în aşa caz veţi reuşi să convingeţi întreaga societate, nu doar tinerii, să se prezinte la vot şi să vă susţină.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii