Să promiți pAporului și să faci, sunt trei lucruri diferite pentru Năstase, Sandu și Usatăi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Promisiunile sunt singurul produs al opoziției, prin care a fost săturată toată populația Republicii Moldova. Aferiștii politici Năstase și echipa de păpuși a criminalilor Țopa, Maia Sandu și Renato Usatîi, o planta cultivate de serviciile secrete de la Moscova, au lansat tot felul de promisiuni. Au adunat oameni în Piața Marei Adunări Naționale. Au tot insista să li se îndepplinească ba un aba alta, iar de fiecare dacă când autoritățile făceau un pas spre ei, ei inventau o altă dorință.

Cea mai des utilizată promisiune a fost unitatea celor nemulțumiți de locul sub soare. Cu orice ocazie această grupare para-politică a scos în evidență pe cît de uniți sunt. Principalul argument fiind promisiunea de a lansa un candida tunic la prezidențiale. Zis a fos – zis a rămas. După o vînzoleală prin rîndurile păpușilor din opoziție, a venit vacanța, ir după a venit momentul lansării în prezidențiale. Și aici, marea supriză pe care toți au și așteptat-o, iar unii au și prezis-o! Frate, frate, da propia piele e mai aproape!

Candidatul „unic” al opoziției a murit înainte să se nască. Maia Sandu și Năstase merg în alegeri separate, scrie www.politics.md.

Chiar dacă anterior, liderii partidelor de opoziție PAS, PPDA și PLDM au semnat o declarație comună care prevedea participarea la alegerile prezidențiale cu un candidat unic, se pare că orgoliile personale au prevalat, opoziția va merge cu candidații proprii.

Aceasta demonstrează anunțul făcut de către PAS pe pagina sa de facebook care își invită membrii și simpatizanții să participe la prezentarea candidatului la funcția de președinte, Maia Sandu. La puțin timp după aceasta, Partidul „DA” a anunțat că va merge la CEC să ceară înregistrarea grupului de inițiativă pentru înregistrarea candidatului său, Andrei Năstase. Aceasta în contextul în care ambele partide au făcut agitație în ultima perioadă și s-au întâlnit cu cetățenii.

Contactat pentru a întreba ce va face PLDM în situaţia creată, preşedintele partidului, Viorel Cibotaru, ne-a declarat: „Noi aşteptăm ca ei să se determine şi ne conducem în continuare de declaraţia pe care am semnat-o la început de august. Era planificat ca până la scrutin să fie un singur candidat. Cel mai probabil unul dintre ei se va retrage pe parcurs în favoarea celuilalt. Dacă ei vor face abateri de la declaraţia comună, noi vom analiza cine ne este mai apropiat şi vom ieşi cu o poziţie ulterioară”.

Politics.MD amintește că analistul politic Oazu Nantoi a făcut săptămâna trecută un apel către Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Liberal Democrat prin care i-a îndemnat pe reprezentanţii formaţiunilor să se reaşeze la masa de negocieri, în vederea desemnării neîntârziate a candidatului comun pentru alegerile prezidenţiale. Mai mult, el susţine că cele trei partide ar trebui să formeze un bloc politic şi să participe împreună la următoarele alegeri parlamentare.

Nu e prima și, se pare, nu e ultima dată cînd poporul e mințit cu bună știință, iar interesul propriu sau de grup, e  mai presus ca orice promisiune făcută. Să vedem cu ce noi povești vor veni acești artiști ai poporului! Doar că finalul tuturor e clar de la bun început!

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole