SĂ MOARĂ CAPRA MEA, DAR ÎMPREUNĂ CU A VECINULUI! CONȘTIENT CĂ NU VA FI ALES, NĂSTASE O ÎNEACĂ PE MAIA!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Alegerile paralele continua! Am în vedere alegerile din interiorul cuplului Maia – Năstase. Ambii, continua să decidă cine e bărbat în casă! Au născut un sondaj. Îl așteaptă pe al doilea. Ba mai și întreabă părerea oamenilor din teritoriu. Și se pare că cel care caută noi dovezi, de ce nu Maia Președinte, e chiar Andrei Năstase. Se pare că, nemulțumit de primul sondaj (care o poziționează pe Maia în capul mesei), el tot întinde din timp pentru a trage la fund cu el și candidatul PAS.

Năstase o atacă din nou pe Maia Sandu: Eu trebuie să fiu candidatul unic pentru că eu nu am fost în Guvern și nu am pretins la funcția de premier niciodată, spune un nou titlu din presa de la Chișinău.

Portalul www.politics.md scrie că după anunțarea rezultatelor sondajului realizat de IRI, în care Maia Sandu apare ca favorită în turul doi de scrutin în fața lui Andrei Năstase, ultimul transmite un mesaj pe Facebook în care sugerează că este gata să renunțe la ideea candidatului comun și o atacă voalat pe Maia Sandu, făcând apropo-uri la faptul ca aceasta a fost membră a guvernelor pe care acum le critică și chiar a candidat la funcția de premier, urmând să primească sprijinul PLDM și PDM.

„Atunci când statisticile, sondajele nu ne ajută prea mult, trebuie să recunoaștem onest acest lucru și măcar în ultimul ceas să mergem direct la popor”, scrie Andrei Năstase, arătând astfel că nu-i mai convine desemnarea candidatului comun.

În continuare el îi aduce critici subtile Maiei Sandu că a lucrat în guverne ale fostelor Alianțe pentru Integrare Europeană și chiar a pretins la funcția de premier. ”Nu am pretins vreodată șefia guvernului sau a vreunei instituții”, scrie Năstase, vrând astfel să arate că este mai potrivit pentru a candida la președinție.

Cel mai interesant este că în mesajul său voluminos, Năstase aduce critici directe sau mai voalate la adresa practic tuturor candidaților la funcția de președinte, nu și în privința lui Igor Dodon, care apare lider în sondaje. Acest fapt pare să confirme informațiile apărute în presă despre anumite înțelegeri obscure dintre cei doi.

Portalul www.stiripesurse.ro amintește într-o analiză cooperarea dintre Năstase și Dodon la protestele din toamna anului trecut și începutul lui 2016. De asemenea, menționează că în pofida pactului de neagresiune dintre ei,  „televiziunea lui Victor Țopa, Jurnal TV, care îl susține pe Năstase, nu pierde ocazia în a o ataca pe Maia Sandu ori de câte ori are ocazia, deși între cei doi există un pact de neagresiune”.

Cert e că acest pas pe loc al ambilor candidați, ajunși demult la concluzia că trebuie să lanseze unul unic, doar îndepărtează de la fotoliul președintelui, care și așa este o țintă destul de iluzorie pentru reprezentanții tuturor extremelor, fie de dreapta sau stînga.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole