Să mai scriem și despre Leancă, cel mai bun premier înaintat de PLDM

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri am fost acuzat de un peledemist micuț că 9 din 10 articole sunt despre Filat. Acestuia nu-i place faptul că liderul său de partid este cel mai activ și vizibil om politic, respectiv, fiind unicul politician care poate fi criticat. Nu primește critici cel care nu lucrează. Acela primește șuturi în fund.

Așa că, în acest articol voi încerca să scriu despre altcineva. Voi scrie despre Iurie Leancă, cel mai bun premier al Republicii Moldova, înaintat de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Premierul Iurie Leancă are voința și dăruința de a schimba ceva în această țară. Însă, din păcate, într-o perioadă era nevoit să facă anticameră la președintele său de partid și să ceară învoire pentru orice răsuflare. În ultimul timp parcă se observă o distanțare a premierului de interesele partidului și o încercare de eliminare a acțiunilor de mimare a reformelor, necesare în această țară.

Leancă a venit în fruntea Guvernului după o perioadă grea, după o guvernare condusă de un premier cu 90% interese personale, 9% interese de grup, 0,5% interese europene și 0,5% interese în favoarea statului. Leancă este premierul care a trebuit să pună ultima semnătură documentele cu cele mai mari prostii făcute de cel care a fost înaintea sa. Probabil veți spune că trebuia să nu semneze anumite decizii, hotărâri, dispoziții, însă circumstanțele în care s-a aflat, inclusiv presiunea din partid, l-a obligat să meargă și la așa ceva, chiar cu riscul că va fi trădat de colegii săi, așa cum o face acum președintele PLDM prin intermediul lui Bogdan Țîrdea.

Citește și: Filat începe atacul împotriva lui Leancă și Corman

Acum se vede că s-a cam terminat cu executarea ordinelor. Leancă începe să fie independent, un adevărat premier care se gândește la țară. Este mult mai atent la ceea ce spune și uneori lansează idei bune de implementat în Moldova. Leancă întruchipează schimbarea reală în Republica Moldova. Este un diplomat care, în timp scurt, a învățat cum să gestioneze mai multe domenii și nu doar situațiile politice. Leancă ridică Moldova.

Premierul Iurie Leancă face parte din pleiada oamenilor care vor schimbare și pun pe primul plan interesele naționale atunci când se află la guvernare, știind că pentru aceasta va fi atacat din toată părțile și cu toate puterile. Ar fi o mare pierdere pentru PLDM dacă membrii de partid vor continua să-l atace și să-l învinuiască de cele mai rele lucruri. Acum înțelegem că Filat încearcă să se curețe, aruncând toată vina pe premierul Leancă, însă noi știm cine este instigatorul.

Mai pe scurt, Iurie Leancă este cel mai bun premier al Republicii Moldova, înaintat de PLDM. Partidul a reușit să vină la putere în 2009 și a dat doi premieri – unul bun și altul rău. Dragi preledemiști, păziți-l și păstrați-l, pentru că este al vostru și face cea mai bună imagine atât țării cât și partidului. Nu vă lăsați duși cu bombonica și nu atacați propriul coleg de partid. Dl Iurie se va bucura și o să-i salte inima de bucurie când va vedea susținere din propriul partid. Să-i mai spuneți „Mulțumesc” din când în când, pentru că a făcut multe lucruri bune.

#Înainte, cu pace!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii