Să fii cumătru lui Usatîi, este foarte rentabil!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Municipiul Bălţi are doi viceprimari noi. Este vorba despre Ghenadie Şmulschii şi Nicolai Grigorişin, aleşi pe 8 februarie, din rândul consilierilor municipali ai Partidului Politic „Partidul Nostru”.  Nicolai Grigorişin va fi responsabil de administrarea proprietăţii municipale, relaţii funciare, arhitectură şi construcţii, gospodăria municipală. Grigorișin este militar de profesie și până în 1997 și-a desfășurat activitatea pe teritoriul Federației Ruse. Totodată el este și cumătrul fugarului Renato Usatîi, care acum se ascunde în Federația Rusă.

Funcția de primar a lui Usatîi, nu a dus doar la distrugerea orașului unde oamenii în urma sondajelor organizate de o instituție europeană, se declară foarte dezămăgiți de starea lucrurilor în oraș (aici), dar și-a transformat orașul Bălți într-un oraș de cumătrism, iar bugetul local a devenit unul de familie.
Deşi se declarau săraci înainte de alegerile locale din 2015, un an mai târziu aceştia au trecut în declaraţiile lor de avere afaceri şi proprietăţi de milioane atât în ţară, cât şi peste hotare. Unul dintre consilierii din Bălţi care s-au îmbogăţit peste noapte este Nicolai Grigorişin, omul de încredere al lui Renato Usatîi, care, la fel, se ascunde de justiţia din Moldova.

În 2015, Grigorişin era unul dintre cei mai săraci candidați, care, oficial, nu avea niciun venit legal. Potrivit declaraţiei sale de avere, soţia lui câştiga lunar câte două mii de lei. După un an de la alegeri, Grigorişin a declarat, însă, că deţine o pensiune de odihnă în orașul Zatoca din Ucraina, câteva localuri în Bălţi, două maşini şi ceasuri în valoare de 600 de mii de lei. De asemenea, el a devenit fondatorul clubului de fotbal FC Zaria din Bălți. Alesul local a menţionat atunci că, în 2015, nu era obligat să-şi declare averea, întrucât nu era persoană publică.

Luând în considerație că moldovenii își doresc bogății, să ducă o viață de lux, sunt sigur că majoritatea vor alege să fie cumătrul lui Renato Usatîi și nu a lui Igor Cuciuc!

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole