S-au pornit în trei, dar a rămas doar Andrei şi cele 10 porunci a Ţopilor…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De fapt dacă e să analazim mai minuţios tot parcursul politic a lui Andrei Năstase, atunci vom vedea că aşanumitul lider a Platformei Demnitate şi Adevăr a ademenit foarte multă lume, ca până la urmă absolut toţi să se dezamăgească. Dacă şi frates-u, Vasile Năstase, din momentul apariţiei în presă a dezvăluirilor vis-a-vis de faptul că Andrei a folosit datele personale şi numele mamei sale în schemele spălătoriei banilor din firmele off-shor, nu mai este alături, apoi ce să zici de alţii. Cei care au mai rămas, o fac din două motive:

  1. Depind financiar de „buzunarul” ţopilor;
  2. Implicaţi peste cap în murdăria Platformeie DA şi din acest motiv nu mai au ce pierde…

Vă aduceţi aminte acum un an, când pe străzile oraşului, în coloane ca pe vremurile sovietice, ce trei crai de la RĂSĂRIT, Năsatase, Dodon şi Usatîi, strigau în gura mare că vor alegeri directe a Preşedintelui ţării. Pentru obiectivitate trebuie să menţionăm, că pe lângă ei, mai scheuna şi Sandu, dar asta are să fie mai târziu, dar la acel moment, lozincele măreţe erau la mare întrebare. Oamenii credeau şi răbdau. Năstase râdea pe sub mustăţi…

La început de vară, deja era clar că alegeri directe vor avea loc. Năsatase dorind din răsputeri să devină lider incontestabil a troicii, era gata la orice, chiar şi la batiste pe ţâmbal şi renunţarea la integrarea europeană, dar până la urmă aşa şi nu a putut convinge „partenerii” de proteste că el este cel mai bun. Vă amintiţi cum îi vâra în buzunarul lui Plahotniuc ba pe Dodon, ba pe Maia Sandu. Încercând cerul cu degetul, până la urmă s-a văzut că Năsatse a rămas la covata spartă. Dodon a devenit Preşedinte, iar Maia Sandu cel mai probabil, i-a arătat o figură din trei degete la propunerea privind concolidarea forţelor politice şi a societăţii civile. Ce ţine de al reilea. Renato Usatîi i-a furat acea batistă de pe ţâmbal şi-i flutură din ea prin skype din Moscova, unde are toate şansele să stea până la adânci bătrâneţe, în compania bunului său prieten şi mentor pe nume Gheorghe Caramalac(alias Bulgaru).

În aceste condiţii, finul Ţopului, a ajuns în situaţia să o ia de la început, precum a şi pornit-o acum doi ani. A înaintat zece iniţiative pentru 2017. Exact ca şi în 2015.

În 2015 îi „deranjau” tarifele la energia electrică şi condiţiile în care se procură energia de la furnizori. Astăzi vedem că iarăşi în prim plan apare problema dată.

În 2015 cereau demiterea Procurorului General. Pentru 2017 au acelaşi scop. Apropo, să nu uităm, că cu doi ani în urmă ei insistau ca Procurorul General să fie numit de Preşedinte şi nu de Parlament. Li s-a îndeplinit şi această cerinţă, Eduard Harungen, a fost numit în funcţia de Procuror General anume de Preşedintele Timofti, cel ce deţinea funcţia dată şi în 2015.

Ţopii prin gura lui Năstase cer anularea legii privind amnistia capitalului. Un lucru nu menţionează acest Năstase – Legea dată nu se referă la banii furaţi de către prietenul lor Filat şi gaşca din Banca de Economii şi Banca Naţională. MILIARDUL ARE SĂ FIE ADUS ÎNAPOI, iar cei ce l-au furat vor ajunge alături de Filat…

Mai cere Năsatase ca să fie anulată şi legea cu privire la majorarea vârstei de pensionare la 62 pentru femei şi 65 pentru bărbaţi. Interesant dar cum crede Năsatase că cei 600 mii de angajaţi ar putea să întreţină 700 mii de pensionari şi invalizi? Apropo, Năsatase are să tacă ca mutul şi nu are să ne spună că naşul lui în Germania are să se pensioneze la 67 de ani, dacă până atunci protectorii lui politici din PPE nu vor fi înlăturaţi de la puterea, ca să fie extradat instituţiilor de drept din Moldova pentru ca să ajungă acolo unde-i este locul, alături de Filat.

Ce mai vrea Năsatse? Recensământul? Nu are să ne povestească Năstase despre cum a gestionat banii alocaţi Biroului Naţional de Statistică Filat şi prietenii lui din PLDM. Cei ce făceau recensământul umblau cu agitaţia electorală şi mai puţin cu obligaţiile de serviciu. Abea acuma apar mai multe informaţii despre ilegalităţile din acea perioadă.

Năstase cere ca să le fie acordat dreptul la vot tuturor celor din diasporă. Despre o nuanţă nu ne spune individul – acest drept v-a fi folosit şi de cei 500 mii cetăţeni moldoveni ce muincesc în Federaţia Rusă. Ei cu siguranţă nu vor vota partidele de dreapta şi forţele proeuropene. La cei jumate de milion ce au votat recent un exponent prorus, se mai adaugă încă jumătate din Rusia, ca pe final să le oferim forţelor proestice o majoritate constituţională confortabilă. Ce poate contrapune Năstase unui milion de moldoveni îndobitociţi de nostalgia sovietică – 100 mii de moldoveni din diasporă, care până la urmă nici acei nu vor ieşi la vot? De fapt nimic straniu la acest capitol. Anume Năsatase a fost cel ce a întreprins toate măsurile ca în fruntea ţării să fie ales un exponent ce şi-a declarat ferm poziţia de denunţare a acordului cu UE, o aderare la Uniunea vamală euroasiatică, federalizarea Moldovei etc.

A mai cerut Năsatase şi demonopolizarea pieţei mediatuice. În primul rând Năstase ar trebui să ceară ca jurnalismul în Moldova să fie de calitate. ca imbecili de genul lui Cheianu şi Durbală, „eroii” Jurnal TV să nu mai aibă ăosibilitatea să îndobitocească poporul, ca politica editorială a celor de la Jurnal să fie una echidistantă şi imparţială şi iată abea atunci cu siguranţă nu are să observe „monopolul”…

Pe final…

Încercarea de astăzi a lui Năsatase şi turmei din jurul lui de a vocifera cele 10 iniţiative pentru 2017, sună mai degrabă ca un strigăt de disperare. Guvernarea şi fără Năstase cunoaşte unde s-au cuibărit problemele în toate sferele economiei şi domeniului public, moştenire lăsată încă de Lucinschii alături de Filat, Ţopa, Platon şi mulţi alţi neghiobi ce au jefuit acest popor. Schimbările vor fi vizibile, deşi la moment unele din ele par radicale. Important că aceste necesităţi dureroase sunt necesare pentru ca în viitor să avem un trai decent.

Problema este că se „amputează” tentaculele grupării Filat-Ţopa-Platon, datorită cărora alde Năstase au trăit ca paraziţii – din baii furaţi de la popor…

P.S. Şi totuşi din ce cauză alături de Andrei Năstase de multă vreme nu se mai vede şi Vasile Năstase…? Să fi oare înţeles fratele cel mare că mezinul familiei Năstase e o mizerie şi un laş…?

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole