S-a ales praful de Platforma DA! Botan redus la tacere, oamenii Țopilor au confiscat protestul

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.


Disperarea Țopilor si Nastașilor demonstreaza in aceste zile ce interese stau in spatele protestelor organizate in Centrul capitalei, la care participa oameni care inca mai cred in schimbare. Dar, pana la urma s-a ales praful de Platforma DA, iar liderul neformal al Coalitiei a fost trecut pe banca de rezerva, fara drept de apel. Pe scurt, a fost redus la tacere.

Platforma DA a inceput sub forma unui protest civic impotriva celor care au ajuns la guvernare, insa, ulterior, aceasta platforma a inceput sa fie controlata sută la sută de catre oamenii Țopilor, care au promis o mediatizare si mobilizare a celor care privesc TV-ul. Miscarea DA au alunecat usor spre Țopi, iar acum vedem ca a fost privatizata in totalmente. Mai rau este ca au ramas acolo oameni care parca sunt spalati la cerebel, devotati intereselor lui Victor si Viorel Topa, fugarii condamnati in Republica Moldova.

Botan, cel care iesea de la inceput si se afirma ca un lider al Miscarii, a ramas acum undeva pe un scaun in sala de asteptare, de unde nici nu mai este auzit si nici nu mai este vazut. Topii au vrut sa faca din el un nou Mocanu, mai destept si cumpatat, insa nu le-a mers. Probabil au vrut altceva de la analistul politic, insa acesta nu le-a putut pune in fata chiar tot ce vor. Asa ca, Țopii au scapat de el, apoi au privatizat activitatea de protestatar.

Pana la urma, dupa cum am scris si in alt articol, in Moldova a fost compromis pana si ceea ce insemna protest. A inceput ceva sincer, impotriva lui Plahotniuc si Filat, iar acum s-a ajuns la o lupta nebuna pe intern, pentru a forma un partid din Miscarea DA, iar Nastas sa fie presedinte.

Oare acest lucru este dorit de catre protestatari? Pentru asta se aduna, sa faca partid Topilor? Cred ca nu!

De fapt, maine ar trebui sa se protesteze inclusiv impotriva Țopilor, nu doar a Vlazilor, deoarece se incerca schimbul de oligarhi, nu de altceva. Asta vor cei care pun acum in mișcare Platforma DA, cu parere de rau.

Au demonstrat marele interes fata de putere inclusiv cand au izgonit unionistii din PMAN la cererea Țopilor. Au spus ca ei nu au nevoie de Unire cu Romania, ca vor un popor moldovenesc unit, nu romanesc. Este clar, Nastasii si Topii doresc sa rastoarne puterea, sa se urce ei pe scaunele moi, sa fure cum stiu ei mai bine, apoi sa uite de toti protestatarii.

Pe scurt, ei nu vor binele pentru Tara, ci vor sa fie bine doar lor.

Cine vei fi tu, daca te duci sa protestezi pentru Țopi si Nastași?

Vei fi acelasi prost care a protestat si pentru Vlad Filat. Ai vrut sa fie mai bine, sa fii in UE, insa ai ajuns tot sub plintus. E pacat sa te prostesti si acum, draga protestatarule. Stai mai bine acasa, fa un partid in fundul gradinii cu sediul in WC si usureaza-te acolo, doar pentru tine, nu in folosul altora. Chiar nu vezi ca cineva incerca sa se foloseasca de tine si sa traga foloase personale?

Comentarii