Rusofonii nu merita Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De cînd Basarabia a fost ocupată de către Imperiul Rus,aceștia ne invadează teritoriul, ne fură tradițiile, cultura și mai rău de atât limba noastră n-o consideră limbă de stat, din principiu o vorbesc pe a lor, pe teritoriul nostru.

De mult timp este pus în discuție această problemă și nu se mai găsește o soluție, la magazin te duci, vânzătoarea îți vorbește în rusă, iar la revedere îi scapă în română.

Limba rusă a fost motiv de ceartă în Consiliul Municipal Chişinău. Aleşii locali comunişti şi socialişti au refuzat să voteze Regulamentul de constituire şi funcţionare a consiliului pentru că documentul nu prevede traducerea proiectelor în rusă.

Secretarul Consiliului Municipal Chişinău nu a putut spune cât ar costa traducerea documentelor în limba rusă. Eu cunosc, că, atunci cînd pleci într-o țară străină trebuie să cunoști limba, pentru a purta o conversație, pentru a te integra în societate.

Nu este Moldova de rîsul cuiva ca să ne fure cultura, să locuiască de 15-20 de ani aici și tot să ne nege limba de stat, rușine celor care fac asta.

Adevărații patrioți ai țării nu vorbesc rusa.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Belostecinic Roman

Belostecinic Roman

Într-o ţară unde toate se pun la îndoială, adevărul mereu umblă cu capul spart mai sînt oameni care apreciază onestitatea, cinstea şi adevărul. Mă bucur că îmi voi pot expune opinia şi sînt apreciat sau criticat de oameni ce judecă la rece....

Ultimele articole