Ruşine!!! În loc să interzicem comuniştii, înregistrăm alţii noi…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tare mare zarvă se mai făcuse prin Moldova, când în ’94 nomenclaturistul Lucinschi dăduse undă verde pentru înregistrarea oficială a PCRM (după ce în 1991 fusese scos din legalitate). De fapt, această zarvă emană ecouri şi după 20 de ani, când mulţi adepţi ai integrării europene se declară deranjaţi de prezenţa unui astfel de partid (un exemplu ar servi sloganul lui Filat – Moldova fără comunişti).

Însă, cum deja ne-au deprins cei de la guvernare – una declară şi alta fac – ieri respectivii ne-au mai confirmat-o o dată. Au permis înregistrarea la Ministerul Justiţiei a unui nou partid comunist – Partidul Comunist Reformator.

Cică, gurile rele, adeptele actualei guvernări, duc vorba că înregistrarea noului partid are menirea de a-l slăbi pe cel al lui Voronin…

Probabil, doar că din câte se vede în prezent, partidul lui Voronin e tare vulnerabil. Dacă la alegerile din toamnă ajunge iar în opoziţie, apoi în jumate de an, nu mai auzim nici de Voronin, nici de comunişti.

Prin urmare, ce pare aici paradoxal, este că actuala guvernare e conştientă de apusul lui Voronin, dar dă de înţeles poporului că lucrurile stau altfel. Ş-acest paradox mă cam pune pe gânduri. Reiese că actualii guvernanţi au nevoie de o opoziţie pe care să arunce vina, în vremurile de restrişte, pentru tot felul de eşecuri.

Deci, noul partid comunist reformator (cam toţi o dau în ultimul timp cu reformarea, de parc-am fi într-o perioadă revoluţionară) are menirea, de fapt, să-l înlocuiasă pe cel al lui Voronin, atunci când acesta va dispărea.

Apropo, dar oare socialiştii lui Dodon nu-i pot înlocui pe comuniştii lui Voronin? Sau şi ăstuia îi pregătesc vreun partid socialist reformator.

Vorba aia – cu cât mai mulţi, cu atât mai bine…

Pentru cine?

 

P.S. Sigla noului partid comunist reformator conţine simbolul ciocanului. Dar oare acest simbol n-a fost interzis de aceeaşi guvernare acum 2 ani?!

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole