Rusia pune piedici în investigarea spălării celor 22 miliarde $!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Federația Rusă și abuzul acesteia asupra oficialilor din Republica Moldova a ajuns și in cea mai populară revistă internațională dailymail.co.uk. (aici)

Pavel Filip și Andrian Candu au declarat astăzi că vor interzice oficialilor din R.Moldova să viziteze Federația Rusă deoarece ei au fost supuși hărțuirii din partea membrilor aparatului de securitate a Moscovei.
Motivul pentru care a fost supuși oficialii din Moldova fiind o răzbunare pentru investigația cazului ce ține de spălarea celor 22 miliarde $  din Rusia prin sistemul bancar din Moldova.
Această neînțelegere a apărut într-un mod delicat pentru R.Moldova, unde președintele nou ales  încearcă să apropie țara mai aproape de Moscova, pe când guvernul pro-occidental caută relații mai strânse cu țările europene și chiar o eventuală aderare la Uniunea Europeană.
Autrorităție de la Chișinău investighează cazul unde banii ruși au fost spălați prin intermediul unei bănci din Moldova cu complicitatea judecatorilor moldoveni și unii oficiali ai băncii centrale. 14 judecători și un om de afacere din Moldova fiind arestați (Platon).
Guvernul a declarat că un oficial al Ministerului de Interne al Republicii Moldova a fost oprită de 35 de ori în timp ce intra și ieși din teritoriul rus pe un aeroport din Moscova.
Guvernul Republicii Moldova a declarat că autoritățile ruse au refuzat să coopereze cu investigația spălării banilor și a ignorat solicitările oficiale de ajutor.

Vreau sa reamintesc de faptul ca cei 14 judecători fiind deja reținuți de către organele de drept din Moldova și riscă 10 ani de închisoare.

Iar contraversatul om de afacere Veaceslav Platon a ajuns pe scaunul de acuzații.

PS. După cum se vede organele de drept din Moldova, într-adevar fac tot posibilul să investigeze cea mai mare spalare de bani din istoria R.Moldova.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole