Românii despre moldoveni sau NAŢIUNEA ROMÂNĂ în prezent

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Blogul lui Andrei Fornea

Discuţiile despre Unire sunt tot mai aprinse în ultimul timp dar nu ne-am întrebat niciodata ce cred „fraţii noştri de peste Prut” despre noi (în ghilimele conform comentariilor de mai jos). Aşa cum în Republica Moldova simpatiile pro-româneşti şi pro-unire se referă doar la parte a societăţii, la fel şi în România. Personal mi-e bine cunoscută situaţia de la noi, dar cea de peste Prut chiar n-o ştiu deloc, doar la nivel de cîteva acţiuni mediatizate în presă şi nicidecum la nivel de atitudini.

Protv România a difuzat la 1 august un reportaj despre un moldovean, pe care a permis să-l denigreze de dragul ştirilor senzaţionale. Culmea în toata istoria aceasta este faptul că personajul din imagine nici nu este măcar moldovean. Protv România face referire la Chişinău: „Colegii de la ProTV.md ne ofera imaginea ultimului weekend de pe litoralul Marii Negre”. Protv Chişinău nu a filmat niciodată în România! Deci nu are cum acest om să fie moldovean. Dacă avea să fie român evident că ştirea nu avea să aibă nici un efect. Dar să sărim peste asta.

Am citit cu atenţie cele 138 comentarii şi rămân şocat să văd ce cred „fraţii noştri de peste Prut” despre noi. Evident că majoritatea din ei au generalizat, la fel cum fac şi eu acum, ceea ce nu este corect. Unii au sărit în apărarea noastră cu comentarii de genul: râdem şi noi de cine putem că oricum de noi râde toată Europa”. După această situaţie mă întreb: putem vorbi despre vreo „Naţiune Română” la moment?

Capură: stirileprotv.ro | Editat: Andrei Fornea

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii