România se ridică contra dominaţiei străine

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că dominaţia corporaţiilor străine este deja pusă la încercare de voinţa poporului. Un popor care a fost aruncat sub neagra asuprire a unor dominaţii şi interese străine acestuia, un popor care a trecut prin atîtea încercări istorice, un popor care a dat noi mucenici sfinţi din închisori şi a sdrobit atîtea asupriri, astăzi geme sub o nouă asuprire – cea a noilor stăpîni.

Cum s-a ajuns la aceasta? Tot prin intermediul unor politicieni de la cîrma ţării, unor politicieni care au semnat legi şi au împărţit ţara pe bucăţi, au vîndut-o cu tot cu oameni cu păduri, cu vestigii istorice şi cu mormintele strămoşilor care au vărsat sîngele lor pentru apărarea acestei ţări. Au venit cu programe şi proiecte care veneau cică să întărească democraţia, atunci cînd un popor avea cea mai mare nevoie de coeziune socială şi de întărirea fiinţei naţionale, marii stăpîni au adus dezbinarea şi corupţia în acest popor. Au închis locuri de muncă, au trimis oamenii pe drumuri şi în străinătăţi. Iar ca schimb le-au pus panglici de UE peste tot. În locul tradiţiilor naţionale şi a folclorului autentic oamenii au fost formataţi pe creieri să gîndească la fonduri europene şi proiecte de nu ştiu ce tip. Un viitor care se promitea a fi luminos s-a transformat în dezastrul de astăzi cînd mii de hectare de păduri sînt rase de pe faţa pămîntului iar lemnul valorificat de hoţii mari car au pile pe la guvernare, forări ilegale care vin de la companiile străine să ne fure bogăţiile subsolului, fabrici vîndute pe bucăţi, sate practic fără oameni, însă marii hoţi puşi sus bine acolo şi protejaţi de maşinăria de stat; Şi nu pot spune că UE este direct responsabil de ceea ce se întîmplă, poate că la început a fost de bine şi era nevoie de o uniune cu carectare economic, însă ceea în ce s-a transformat astăzi este o gazdă prielnică pentru paraziţi de tot tipul care se dezvoltă pe corpul acestei formaţiuni şi impun un Control Total asupra resurselor şi populaţiei, paraziţii care nu-s altcineva decît corporaţiile străine.

Iată că poporul se răscoală, România se deşteaptă, oamenii ies în stradă să spună un NU ferm acestor ocupanţi străini. Iar conducerea cu Băse intră în panică. Ei doar au promis sub riscul vieţii lor către stăpînii din afară că totul va merge bine şi România va fi vîndută pe bucăţi. Presa aservită puterii nu vede miile de oameni care protestează şi strigă contra acelor criminali veniţi să sugă ultima sevă a acestui pămînt, ci vede doar unii inşi de la diferite tribune care îi fac nebuni pe aceşti ultimi apărători ai pămîntului străbun. Este un război contra unui popor întreg, un etnicid în care arma principală este presa şi corporaţiile străine.

Dar oamenii se răscoală, ies să lupte au ieşit la Pungeşti contra Chevron, au ieşit la marea adunare de la Câmpeni (cel mai frumos lucru din ultimii 100 de ani din zonă), au ieşit la Roşia Montană, la Bucureşti şi în toată ţara. Presa cît de aservită dar nu a putut trece asta cu vederea şi a trebuit să includă ştirea undeva între noua moţiune contra guvernului Ponta şi ştirea despre o nouă tranşă de creditare care vine de peste hotare şi iară bagă ţara în datorii.

Deja au fost înregistrate victime în această luptă. Nu-s vinoveţi americanii care vor doar să se folosească de nişte proşti care se lasă vînduţi pe bucăţi, nu-s vinoveţi decît parţial acei jandarmi care au dat cu bastoanele în oameni. Cei mai vinovaţi în această situaţie sînt guvernanţii care a adus hoţii în Ţară.

România este o ţară bogată, şi un popor deştept şi frumos, o ţară care are multe resurse naturale şi zăcăminte, are peste 25% din resursele turistice ale Europei, o ţară care are un popor cu cele mai bogate tradiţii folclorice şi istorice din lume. O ţară care foarte bine avea să se descurce şi fără dominaţia străină peste ea, care nu trebuia să fie vîndută pe bucăţi, condusă prin directive din afară şi transformată într-o colonie a vestului. Deja nu mai este poporul acel care este suveran peste această ţară, ci cei care au băgat bani în diferite guvernări şi hoţi în lege peste acel popor.

Sincer sper ca poporul să se răscoale şi să mai schimbe ceva în felul cum merg lucrurile, o uniune este necesară dar o uniune reciproc avantajoasă nu o uniune care a distrus toată industria unei ţări iar economia a aduso la pămînt. O uniune în care partenerii sînt egali şi au interese comune, aceasta ar fi una normală. Atunci cînd cineva domină şi impune reguli nu mai este o uniune ci este o ocupaţie dragii mei.

Acum recent guvernul a spus că va lua măsuri contra legionarilor care mai apar de ici-colo că aceştia cică ar zădărnici parcursul democratic european al ţării, păi dragii mei dacă vă temeţi de o mînă de oameni care spun adevărul atunci chiar sînteţi proşti şi duşmani ai acestui popor. Bravo legionari, avem nevoie de un om ca Căpitanul acum, mai mult ca niciodată.

Şi ceea ce este grav e că puterea dezinformează, urlă paranoidal că în toate aceste proteste este implicat KGB-ul, Rusia, Moldovenii, Mossadul şi alte prostii care mai de care, încearcă să arate că oamenii aceia care nu au altă ieşire decît să lupte pentru pămîntul strămoşesc îs angajaţi şi plătiţi de KGB. Mai mare prostie şi oroare nu am mai auzit, dar sînt unii proşti care chiar cred sau vehiculează aceste idei în presă, aceştia îs mercenari plătiţi contra poporului.

La noi în Moldova s-a anunţat recent cu mare fast că se vor exploata gazele de şist, deci ceea ce atrezit nemulţumire în România că este o gravă crimă contra poporului şi a ţării, aici a fost prezentat ca un mare atu că o firmă britanică va exploata gazele de şist în sudul Moldovei din care 80% le va lua ea iar 20% vor da Moldovei şi atrageţi atenţie unei companii private Valexchim, iată că şi la noi se fură ca în codru des. Dar despre asta un alt articol voi scrie.

P.S. Acu ştiu că voi fi atacat de numeroşi comentatori puşi să facă vrajbă, marea majoritate (95% din comentariile răutăcioase de pe portal) nu-s din Moldova. Este coloana a 5-a din România care vrea să îngroape acest popor, poporul din care fac ei parte (sau au făcut parte) să-l îngroape în datorii şi în sclavia corporaţiilor străine. Aşa că dragi lătrăi pro democraţie şi pro UE vedeţi un pic mai mult decît ceea pentru ce v-au plătit, la sfărşit şi pe voi vă vor jertfi aceştia (stăpînii) nu veţi scăpa la sigur.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole