România se pregăteşte oficial de război – politicienii moldoveni au alte treburi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Este oficial. România se pregăteşte de război şi asta după ce Polonia şi Turcia au ridicat deja gradul de alertă şi au primit susţinere militară aeriană suplimentară din partea SUA.

La granița de nord a României s-a instaurat starea de alertă. Autoritățile trebuie să se pregătească pentru o posibilă stare de război. Acestea vor analiza toate aspectele legate de adăpost,aprovizionare și utilități în caz de război. Nu e vorba de un exerciţiu ci de o comandă venită oficial de la centru.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a declarat că: „Îi asigur pe toţi cetăţenii că administraţia judeţeană va trata foarte serios situaţia, în caz că lucrurile ajung în situaţie de razboi. Un stat precum România, membru UE şi NATO, are obligaţia de a pregăti acest tip de situaţie posibilă. Până pe 14 martie, trebuie să facem propuneri pentru Guvern, în sensul de a asigura resurselor şi de a identifica toate elementele locale pe linie militară şi siguranţă publică. Va trebui să vedem toate adăposturile civile şi tot ceeea ce ţine de partea de carburanţi şi alimente. Sper să nu fie cazul să şi aplicăm aceste lucruri. Dar, situaţia fiind inflamată în teritoriile de la est de România, cred că e bine să se revadă planurile pentru situaţii de război. Trebuie să fim pregătiţi şi românii să fie protejaţi. Planul de mobilizare în caz de razboi este valabil tot timpul şi trebuie reactualizat”.

Toate jocurile arată că Uniunea Europeană şi SUA trag de timp, iar timpul joacă în favoarea lor. Dacă un conflict fulger ar fi favorizat Rusia, dar numai pe termen scurt, situaţia în zonă s-a înclinat în favoarea occidentalilor.

SUA a mutat efective militare importante atât în Marea Neagră cât şi în partea de Nord a continentului, adică în Polonia şi Ţările Baltice. Există semne că în cazul în care Rusia va continua acest joc tonul occidental se va radicaliza, pe fondul unei pregătiri a aliaţilor pentru o situaţie de conflict.

Polonia a mutat importante efective militare pe graniţa de Est iar America a adus cele mai noi nave de luptă în Mediterana şi Marea Neagră.

Ucraina a răspuns cerinţelor NATO de non-combat şi ne-răspundere la provocări. În momentul de faţă, deşi nu este membru NATO, Ucraina este sub scutul şi comanda comună NATO. Comandamentul Ucrainian se află acum în strânsă comandă cu cel NATO la nivelul oricărui membru.

Toate acestea au scopul clar de a intimida şi a arăta Rusiei că nu va fi acceptat şantajul. Dacă aceasta va forţa desprinderea oficială a Crimeii vom asista o stare de război armat, deşi acest lucru părea puţin plauzibil acum ceva timp.

În tot acest timp, deşi aliaţii au afirmat deschis şi clar că următoarea ţintă a Rusiei este Republica Moldova, după ce Tiraspolul s-a echipat de război, după ce în Găgăuzia şi Bălţi se fac pregătiri pentru reluarea scenariului din Crimeea, după ce Rusia a încercat astăzi distrugerea alianţei pro-europene prin utilizarea modelului de corupere Ianukovici, politicienii dintre Prut şi Nistru nu văd nici un pericol real.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole