România este pregătită să intervină dacă Rusia acţionează militar în Republica Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Republica Moldova a fost şi este vizată de o intervenţie militară rusă.

Dacă în Ucraina poporul nu s-ar fi opus clasei politice am fi asistat  în aceste momente la o ameninţare militară asupra Republicii Moldova.

Chiar acum trupele ruse din regiunea transnistreană  se află în stare de alertă, deşi nimeni nu le ameninţă. Toată strategia pusă  la punct pentru Ucraina era în totalitate destinată Republicii Moldova, pas cu pas.

Aceasta nu este o supoziţie ci o realitate.

Intervenţia armată rusă în Ucraina nu era o soluţie, dar ea a devenit în condiţiile în care planul unu avea să eşueze.

Poporul ucrainian a mutat în timp intervenţia pe Republica Moldova, dar ea va avea loc. Scopul lui Putin era deturnarea traseului european al Ucrainei cu ajutorul liderilor antrenaţi la Moscova şi apoi cu ajutorul statului frate să bl0cheze definitiv şi militar orice aspiraţie europeană a celui de al doilea stat românesc.

Să ne aducem aminte că de curând a avut loc reabilitarea pistei aeroporului militar de la Tiraspol. Să vă aduc aminte că anul trecut au fost aduse noi efective militare şi echipamente militare. Să ne aducem aminte că pe parcursul întregului an am asistat la numeroase provocări al căror principal scop era promovarea problemelor interetnice. Să vă aduc aminte că aeroportul din Chişinău este deţinut acum de securitatea rusă?

Atitudinea actuală a marilor puteri am fi văzut-o şi în cazul Republicii Moldova, dar cu mult diminuată, chiar insignifiantă: adică atitudinea de neintervenţie şi delăsare. Să nu ne amăgim, fără de România Republica Moldova  este blocată în spaţiul sovietic şi element de graniţă pentru următorul război rece.

Instabilitatea lui Vladimir Putin, confirmată de către Angela Merkel, conferă garanţia faptului că acesta vede intervenţia militară ca o soluţie iar ea era programată pentru Republica Moldova.

Până la sfârşitul lui 2014 Republica Moldova va fi atrasă într-un conflict printr-o agresiunea armată pe modelul Crimeii, asta dacă nu vor avea loc între timp nişte jocuri internaţionale care să arate Rusiei că nu este de glumit cu suveranitatea.

Este Republica Moldova pregătită pentru această intervenţie? Nu este.

Este România pregătită pentru această intervenţie? Da, este şi o Va Face. România este pregătită şi va interveni militar pentru a apăra cetăţenii Republicii Moldova.

Discursul preşedintelui român Traian Băsescu părea unul general acum câteva luni, dar devine evident că acesta se bazează pe informaţii din  interiorul structurilor de securitate ale NATO.

Planul Rusiei şi destinat republicii Moldova era ştiut, iar mesajul lui Traian Băsescu adresat românilor era de fapt mai mult o scrisoare de atenţionare către Kremlin: o acţiune armată a Rusiei în Republica Moldova nu va lăsa România indiferent.

Poate România să apere teritoriul Republicii Moldova? Cu siguranţă că Da, în condiţiile în care Polonia, Turcia şi SUA, adică armatele care au defilat pe sub arcul de triumf  pe 1 decembrie 1918 sunt pregătite pentru a oferi asistenţă.

Politica statului român de a acorda 500 000 de cetăţenii a avut drept scop principal atragerea legitimităţii NATO într-o acţiune premeditată de apărare a teritoriului Republicii Moldova. Această politică s-a făcut cu şi sub directa supraveghere a specialiştilor SUA, adică acei consilieri care stau permanent pe lângă preşedintele României.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole