Rogozin vrea, Plahotniuc poate

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pe timpul celor trei președinți de stat: Snegur, Lucinski și Voronin,  Rusia s-a simțit în Republica Moldova ca la ea acasă.

A devenit stăpînă pe „Moldova-Gaz”, pe Hidrocentrală, pe Uzina metalurgică, pe fabricile de vin.

Pe tot.

Economia republicii, în proporție de 80 la sută, era în mîinile rușilor.

Moscova a dominat electoratul dintre Nistru și Prut și prin presa ce-i aparținea, iar FSB-ul ei acționa pe aici nestingherit de nimeni, de parcă Moldova ar fi fost gubernie rusească și nu republică independentă.

Concertele cu vedete rusești gen Gazmanov, Cobzon, Kirkorov și alții erau zilnice, unde elita conducătoare era omniprezentă.

După 2009 primul ministru de atunci, Filat și l-a ales pe Putin drept idol politic, deși cocheta și cu Merkel, iar după detronarea stejarului, Rusia, prin deja condamnatul Platon, a început să-și creeze propria fracțiune parlamentară, cumpărînd deputați.

Amintiți-vă de Bolboceanu și alții…

Atunci Rusia a suportat prima sa lovitura din partea Moldovei, de după 1989.

Odată cu alegerea lui Igor Dodon drept președinte Rusia a triumfat iarăși, însă bucuria ei n-a fost de lungă durată.

Bolboceanu a fost arestat, complicii lui din Ambasada Rusiei  expulzați, complicii în cazul cumpărării deputaților cercetați penal, propaganda posturilor rusești de televiziune pusă sub mare pericol, Rogozin reîntors la Moscova și în cîteva zile declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Moldovei.

După ce fusese declarat astfel de mai toate statele europene, inclusiv de România și Ucraina.

Rogozin acum, ca un leu închis într-o cușcă,  turbă de mînie.

El declară că dușmanul lui personal este Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat, tot el coordonatorul Alianței de guvernare.

—-Plahotniuc este conducătorul, de facto, al României și Ucrainei. De Moldova nici nu mai spun. E o țigănime.Vă închipuiți? Plahotniuc a ordonat celor de la București și Kiev ca să nu-mi permită să ajung la Chișinău și Bender! Plahotniuc vrea să pună mîna și pe Rusia! Să știe că nu va trece! Stop Plahotniuc! Vivat Dodon!

Plahotniuc nu este artist, ci om pragmatic.

Plahotniuc știa demult că este mare și tare, dar nu chiar așa…

Nu-i venea să creadă că poate conduce prin telepatie orice președinte de țară.

Orice Guvern.

Orice Parlament.

Acum știe.

Rogozin a confirmat ceea ce nu trebuia demonstrat.

Plahotniuc este conducătorul real al Moldovei, Ucrainei și României.

Care vor forma în curînd o uniune interstatală de tip european.

Al cărei președinte va fi numai el, Plahotniuc!

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole