RM parca nu face parte din sistemul de securitate al CSI. Cine l-a trimis pe Balan la Putin?…(VIDEO)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Șeful SIS, la întâlnire cu Putin. Ce promisiuni a făcut liderul de la Kremlin

The Independent din RM http://independent.md/video-seful-sis-la-intalnire-cu-putin-ce-promisiuni-a-facut-liderul-de-la-kremlin/#.U8Li6LFadgH scrie ca joi, la Moscova, a avut loc o întâlnire între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și șefii Serviciilor Secrete din statele CSI.

Din cite cunoastem R.Moldova nu face parte din sistemul de securitate colectiva al CSI (citeste Rusia), de aceea, aceste ”chemari la sefii de la Moscova” nu isi au rostul, ca sa nu spunem ca dauneaza pina la crima de stat. Anterior, a mai fost Filat pe la CSI si a semnat acte sincronizate cu interesele Moscovei privind securizarea informatiilor secrete din perioada crimelor sovietice. Intrebarea noastra este cine l-a trimis pe Mihai Balan la Moscova, la Putin, mai ales cind reprezentantul Ucrainei nu a fost si cind noi ar trebui sa iesim din CSI, nu sa ”stringem legaturile” cu securistii rusi, care au ramas sovietici si bolsevici, ca sa nu mai vorbim de terorism si extremism. Si astia sunt proeuropenii nostri, cracanati intre Vest si Est? Vitalia Pavlicenco

Si stirea a continuat: ”La întâlnire a participat și șeful Serviciului de Investigații și Securitate, Mihai Balan, alături de omologii săi din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kârgâzstan, Kazahstan, Tadjikistan și Uzbekistan. Din partea Rusiei, la întâlnire au au participat participat reprezentanți ai Ministerului de Externe, FSB și Consiliului Securității, organism consultativ pe lângă președinția de la Moscova.

Vladimir Putin a remarcat în startul întâlnirii că statele CSI se află în acest moment în „momente deloc simple” și că această întâlnire este una „potrivită”. El a dat asigurări că Rusia va continua să ajute serviciile secrete din Comunitatea Statelor Independente și că este nevoie de colaborare strânsă în domeniul informațiilor și securității între statele CSI. „Vom continua să-i ajutăm pe prietenii noștri din statele membre ale Comunității în instruirea de personal pentru serviciile de informații și pentru cele din domeniul securității”, a afirmat șeful statului rus, care provine de asemenea din serviciile secrete, în care a activat între 1976 și 1990. „Pot să vă asigur că așa și vom face pe viitor, desigur, în funcție de necesitățile și dorințele voastre”, a spus președintele rus, în cadrul acestei întâlniri.

La reuniunea de la Moscova, care a fost prezidată de directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Mihail Fradkov, nu au participat reprezentanți din partea Ucrainei.”

Comentarii

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco

Preşedintele PNL. Născută la 29 octombrie 1953, Grinăuţi-Bălţi, Republica Moldova Contacte: 069111682, 069119118, tel.german – +491605702646 Distincţii: Ordinul Naţional al Romaniei „Pentru Merit” în grad de Comandor Starea civilă: căsător...

Ultimele articole