“Revoluții” ale poporului pe banii grei ai raiderilor!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Clubul fondatorilor frontului de salvare națională de oligarhi s-a mai completat cu un bogătan care și-a acumulat zecile de milioane de euro din atacuri raider. Îl am în vedere pe Raidrul Nr.1 – Veaceslav Platon, eroul reportajelor din ultimele zile. www.Moldova24.info scrie – BOMBA care ar putea arunca în aer Moldova! În biroul lui Platon s-ar fi găsit însemnări incendiare cu sume de bani alocate unor politicieni, jurnaliști și instituții media (http://moldova24.info/2016/07/bomba-care-ar-putea-arunca-in-aer-moldova-in-biroul-lui-platon-s-ar-fi-gasit-insemnari-incendiare-cu-sume-de-bani-alocate-unor-politicieni-jurnalisti-si-institutii-media/).

Acest portal scrie că ultima poate arunca în aer rămășițele structurilor care fac partizanat politic pentru a schimba guvernarea cu forța. Potrivit unor informații parvenite de la colegii din presa ucraineană, surse din rândul anchetatorilor ucraineni susțin că la percheziția din timpul reținerii lui Veaceslav Platon ar fi fost ridicate mai multe înscrisuri, un carnet cu notițe, hard-disck-uri și stick-uri ce conțin informații incendiare despre activitatea acestuia.

Potrivit surselor citate, în carnetul de notițe figurează nume sonore din Republica Moldova, politicieni, funcționari de stat și din mai multe banci, jurnaliști, instituții media și administratori ai unor companii, cărora Platon le-ar fi plătit bani pentru anumite servicii.

De asemenea, la percheziții ar fi fost găsite mai multe contracte fiduciare semnate de Platon, care confirmă că el este proprietarul firmelor prezentate în schemele procurorilor moldoveni, că ar fi participat la fraudarea BEM și la spălări uriașe de bani.

Toate aceste probe urmează să fie transmise de autoritățile ucrainene procurorilor moldoveni pentru a fi analizate.

Platon pășește astfel pe lista unde deja are un loc de frunte Filat și Țopii. Primul – finanțatorul din banii de la BEM și din sursele obținute de către Guvernul din perioada sa, a “alăptat” ONG-urile, în special care se poziționează acum drept societate civilă. Tot Filat a mai sponsorizat, pe banii furați de la stat și de la tot felul de procente primate din achiziții, alte instituți mass-media care se poziționează drept singurele care spun adevărul absolut în Moldova.

Țopii la fel, din banii agonisiți din activități criminale și din pușculița create pe cînd erau în structura statului, finanțează Jurnal tv. Unde apare tot ce vrei, numai nu dreptate și numai nu adevăr.

Ce și PE CINE a finanțat Platon, se pare că vom afla în cel mai scurt timp.

Doar că, se pare, că listele celor trei amatori de a finanța orice pe bani străini se prea poate să se suprapună, chiar dacă declarative, toate aceste trei personaje nu se prea agreau. Oricum, dorința de fura din banii publici îi unește și pe cei mai mari dușmani.

 

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole