Revoluția lui Filat este urât mirositoare

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un oarecare Streleț, mai marele liberal al democraților lui Filat din parlament se erijează în salvatorul nației. Acest pitic chel,care a dat dovadă de accese de lașitate atunci când din partid au fost eliminați Mihai Godea, Vitalie Nagacevschi, Alexandru Tănase, s-a trezit din somn de moarte. La al patrulea an de guvernare coruptă el le bate comuniștilor obrazul, îndemnându-i să facă revoluție în educație și justiție.

Acesta chiar nu are măsurariu la gură. Venind la guvernare, Filat a început optimizarea școlilor pentru a primi credite de la FMI pe care să le pape. Astfel Filat a lăsat satele în întuneric, bătându-și joc de copiii cetățenilor în timp ce pe ai lui i-a trimis să se civilizeze în Elveția.

Nu școlile închise asigură viitorul unui stat. Existau modalități sigure de a permite copiilor să studieze în satele natale, utilizând Internetul. Numai că Filat nu a vrut să asigure copiii cu calculatoare și să-i conecteze la rețea, nu a catadicsit să deschidă un nou canal didactic la televiziunea din dealul Schinoasei la care s-ar fi făcut serios carte. Vedeți bine, contrabandistul se teme de această forță capabilă la o nouă revoluție prin intermediul Internetului. El știe că armele democratice  vor fi îndreptate împotriva lui și s-ar putea să  stea la mititica pentru binele făcut poporului.

Când îl văd pe acest  Streleț, dând din deget că așa și de dincolo nu  pot să nu-l întreb de ce n-au făcut până acum revoluție, doar ministerele învățământului și cel al justiției le-au aparținut? De ce nu modifică art. 13 din Constituție?

Liberalii au reputația unor teribiliști care spun și nu fac. Multă lume bună a crezut că Filat va edifica o Moldovă nouă, necoruptă, fără sărăcie și comuniști așa după cum le spuneau intelectuali cetățenilor cu drept de vot. Numai că anatemizându-l pe Roșca, Filat l-a depășit în țesutul intrigilor, creării stărilor de incertitudine și a situațiilor de stres. Corupția și mituirea, jafurile și banditismul au ajuns la un asemenea nivel, încât oamenilor le este frică să iasă din case. Dar la vamă ce se face? Peste toate acestea este stăpân autoritar Filat.

El a compromis intelectualii în fața poporului și  pentru aceasta va fi sancționat la urne. Am foarte mulți prieteni în satul în care m-am născut. Recunosc, nu am votat pentru Filat și tuturor celor care mă întrebau le spuneam ce poamă e. Cum a vrut să cumpere ediția de Chișinău a Jurnalului Național, cum a creat un post de televiziune cu adevărat național, cum a realizat Programul Național Pământ, cum a privatizat uzina de ciment de la Rezina și edificat uriașe depozite de petrol pentru Lukoil.

Printre șoferii de microbuz era unul care purta scurtă verde. Mai apoi l-am văzut ținându-se de cap, purtând cu sine o sacoșă cu pastile. M-am interesat ce a pățit și mi-a spus că a fost bătut de poliție în timpul protestelor din 7 aprilie. L-am întrebat dacă a cerut cumva o foaie de tratament de la Filat. M-a privit ca pe un țăcănit. ..

Într-o zi am ajuns în centrul satului  unde, de regulă, se adună șoferii rutelor la o cafea. Văzându-mă, ca să lege capăt de vorbă, dispecerul li s-a adresat celorlalți : ”Țineți minte ce v-a spus  omul ista uăi? Ați văzut unde ați ajuns cu Filat?”

Nu trebuie să ghiciți în boghi pentru a prezice opțiunile electorale ale cetățenilor. Din hoți și bandiți nu-i mai scot pe aleșii lor. Crima politică a actualei guvernări, fără excepție, constă în faptul că a compromis idea de integrare europeană. Lumea nu vrea să mai ajungă în Europa cu niște persoane cu moralitate dubioasă, care se ceartă și se împușcă, se urăsc și se trădează. Aceasta este revoluția Filat. Ea este urât mirositoare.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole