Revoluţia maselor are un chip de femeie…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Revoluția maselor are un chip de femeie. Ea este naiva care se încrede în primul nemernic întâlnit în cale, petrece cu el o noapte furtunoasă, pentru ca spre dimineaţa să se înece în lacrimi, părăsită într-o râpă de la marginea şoselei.

Doar nemernicii pot ridica revoluţia  la dimensiunea “actului eroic”, pentru că în viol şi în prostie nu există niciun pic de eroism.

Fenomenele de masă întotdeauna au servit în calitate de drog, în capcanele căruia cad uneori chiar şi cei mai distinşi intelectuali. Ca şi drogaţii, de dragul unor lozinci şi simboluri lipsite de conţinut, masele ucid conştiinţa de sine, orice sentiment de ruşine şi omenie. Chiar dacă pe buzele unor emit cuvinte măreţe, ochii lor adie a pustiu – sunt doar nişte zombi care nu ştiu de unde vin şi unde se duc.

Ce poate fi mai înfricoşător decât o mamă care într-o stare de extaz sfâşie cu dinţii carnea propriului său copil? Ce om integru ar îndrăzni să ridice o astfel de crimă odioasă pe un piedestal al onoarei, fie el și al unei „libertăți” închipuite?

Cert este că revoluţiile înfăptuite de mase nu au eroi şi nici nu are cum să aibă, ele au în exclusivitate doar curve, proști şi nemernici…

PS:

Taci, auzi? În beznă țipete s-aud?
Se lasă veacul ca tăciunea peste lume,
Copilul căutând un adevăr
Îți sparge capul cu o piatră de minciună.
Un sceptru se înalță pe ruine
și mâna ce îl ține tremurând
De sângele copiilor e plină.
În țara unde îngerii se vând
și dragostea o cumperi c-o țigară
Bătrânii în tăcerea lor petrec,
Rugându-se icoanei din cămară.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole