I-a reușit să manipuleze mii de oameni, după ce a manipulat cu ușurință cu propria mamă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

EL MILIONAR, EA SĂRACĂ! Mama liderului „DA”, Andrei Năstase, adună bani din pensie pentru o operaţie – este cel mai cutremurător titlu pe care l-am citit în ultimi ani în presa de la Chișinău.

Portalul Publika.md scrie că în timp ce fiul, Andrei Năstase, cheltuiește milioane, locuiește în case de lux și se plimbă cu mașini de zeci de mii de euro, mama acestuia adună bani din pensie pentru o intervenție chirurgicală. Cu o casă modestă într-un sat din raionul Telenești, femeia habar nu are că prin conturi deschise pe numele ei, fiul, liderul Partidului „Demnitate și Adevăr”, a scos peste cinci milioane șase sute de mii de lei doar în ultimii trei ani.

Săptămâna trecută, portalul Today.md a dezvăluit într-o investigaţie că pe contul mamei lui Andrei Năstase a fost transferată o sumă impunătoare de bani, prin intermediul unei companii offshore. În afară de cei o sută de mii de euro, parveniţi direct de la Aero Flight Limited, pe conturile Anei Năstas au ajuns şi alţi bani de provenienţă dubioasă. În total, din numele mamei lui Andrei Năstase au fost scoase peste cinci milioane 660 de mii de lei. Mama liderului Partidului „DA” a rămas surprinsă să afle despre aceste milioane.

„-Dvs ştiaţi de cele cinci milioane de lei pe care fiul dvs vi le-a transferat? – Doamne, ce milioane? Cine? – Fiul dvs v-a trasferat cinci milioane de lei. –Doamne, care zice, să-l ardă Dumnezeu. – Aţi ştiut de aceşti bani? – Nu, cine v-a spus minciuna asta? – Fiul dvs a spus. – A spus el? Spuneţi-i că nu e drept, nu mi-o pus nimic. Eu trebuie să mă duc acum cu bani de la pensie să-mi fac operaţie”, a declarat mama lui Năstase.

Mai mult, liderul Partidului „DA”, în spatele căruia se află interlopii fugari, Țopa, a recunoscut că a înregistrat pe numele mamei sale casa din Capitală, cu o suprafață de aproape 200 de metri pătrați. Potrivit prețului de piață, locuinţa ar costa câteva milioane de lei. În timp ce legal este proprietara casei de milioane din Capitală, mama lui Andrei locuiește modest, purtând haine simple ca și mulți oameni în vârstă de la țară. Într-o poză ea apare desculț, alături de fiul ei milionar.

Investigația jurnaliștilor de la today.md a demonstrat că liderul Partidului „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, primește sume impunătoare de bani de peste hotare, deține proprietăți importante în țară și în Germania.De asemenea, investigația a arătat cum Andrei Năstase primește indicații de la interlopul fugar, Victor Țopa, care este și nașul său de cununie.

Este cea maijosnică faptă a lui Năstase. Și nu ca și candidat la președinte din partea interlopilor fugari Țopa, și nu ca și un posibil colac de salvare pentru criminalul Filat și nici chiar ca și fost procurer sau avocet. Nu este omenește în primul rind față de un simplu om, nemaivorbind de propria mama.

Nu sunt eu cel care trebuie să educ un om cu mult mai în vârstă ca mine, doar că poziția acestuia într-o formațiune care conține cuvintele Dreptate și Adevăr au devenit un nonsense. Și nu doar un nonsense. După aceste fapte ale lui Năstase, cuvintele Dreptate și Adevăr și Năstase au devenit cele mai aprige antonime. Chiar și cei mai înrăiți cinici îi putea înțelege cu ușurință manipularea prostimii, dar manipularea propriei mame, rămîne va rămînea o enigma pentru toți.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole