Retragerea Maiei Sandu în favoarea lui Andrei Năstase a trădat nu doar membrii și testul de integritate PAS, dar și electoratul!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

 Decizia Maiei Sandu de a ceda în fața lui Andrei Năstase rămâne a fi un subiect de discuție deschis, mai ales că tot mai mult se dă de înțeles că a fost un pas greșit. Grav este faptul că această cedare a dus la neglijarea propriilor membri de partid, care nu prea și-au arătat dorința de a susține un Nastase – 10 case, care nu doar că are un naș de aur care-l finanțează, dar care mai are și conturi bancare ascunse pe numele mamei sale.

Părerea mea la acest subiect este una negativă, iar motivul acesteia sunt sondajele oficiale, unde se arată că la capitolul încredere națională, Maia Sandu adună până la 20%, pe când Andrei Năstase, abia de se ține la 3%. Cu așa cifre, eu cred că Năstase chiar merită titlu de lider al opoziției, așa cum îl promovează presa liberă și independentă a lui Victor Țopa. Este ridicol ca un politician cu un raiting mai mare de 7 ori, să cedeze în fața unui cadavru politic… numai dacă nu se depun presiuni din partea finanțatorilor, posibil și celor din Frankfurt.

Aceiași idee o aduc și sondajele din ultima periodă, iar după unul făcut public astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova, vedem că la nivel local, în favoarea Maiei Sandu ar vota 10,2%, pentru Andrei Năstase – 6,9%. Evident, nu mai este diferența cea de 17%, precum în sondajele naționale, însă făcând o comparație simplă între cifrele adunate de aceștia doi și datele liderilor sondajului de astăzi, unde pentru Ion Ceban ar fi gata să voteze 20,5% din chișinăueni, iar pentru Silvia Radu 18,4%, atunci ne dăm seama că după 20 mai, Andrei Năstase poate deveni doar liderul frustraților și eșuaților. Nici JurnalTV nu-l mai ajută!

Liderul făcut de televizor a căzut considerabil în sondaje după 2016, atunci când a cedat în favoare Maiei Sandu, însă această tentativă de a  se resuscita a eșuat, la fel cum vor eșua și încercările Maiei Sandu de a se ridica în sondaje după doi ani de politică pe facebook. Electoratul PAS observă toate aceste neglijențe, iar după cum ne arată practica, acestea vor avea urmări deloc pozitive pentru unii.

P.S. Testul de integritate nici Maia Sandu nu-l trece, nemaivorbind de Năstase!

#Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole