Rețeta ”unionismului inteligent”!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pentru că de vreo treizeci de ani moldovenii se tot chinuie să afle cine e cel mai cu stea în frunte unionist, niște isteți s-au oferit să tranșeze bătălia stabilind și criteriul. Sentința sună astfel: cel mai unionist între unioniști e ”unionistul inteligent”.

Bineînțeles, subiectul nu a rămas fără atenție dat fiind importanța și dimensiunea problemei și, studiind tezele declarate de către autorii conceptului, am reținut următoarele ingrediente ale creaturii.

Deci ești un ”unionist inteligent” dacă:

  1. Recunoști că Moldova este un stat multietnic. Pentru că un ”unionist inteligent” nu mai poate de grija unor minorități care nu vor nici în ruptul capului să învețe limba oficială, adică română.
  2. Accepți afirmația lui Năstase că dacă ai pașaport românesc, nu contează, trebuie să înțelegi că esența ta nu se schimbă, rămâi moldovean multietnic.
  3. Consideri la fel ca Năstase că Unirea este o aiureală pentru aburirea și păcălirea alegătorului în vederea obținerii unui număr mai mare de voturi.
  4. Achiesezi la afirmația Maiei că Unirea din 1918 a fost un act împotriva voinței moldovenilor iar raptul din 1940 e doar un fapt care îi dezbină pe moldoveni.

În plus, trebuie să știți că unionistul nu este inteligent dacă nu te salută cu un ”ia tebea liubliu, Maldova!”

Presupun că unii se vor arăta contrariați: ce fel de ”unionist inteligent” mai este și ăsta? Ce rețetă e asta? He-he, ”neinițiaților”! E rețeta lui Usatâi, cel care e și Renato, nu vă faceți că nu cunoașteți!

Comentarii