Resuscitarea partidelor răposate din Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mare tămbălău în jungla politică a Moldovei.

PSRM-ul și PDM-ul merg cu șanse sigure în alegerile parlamentare din februarie 2019.

Ceea ce nu se poate vorbi despre Blocul AcumPasPPDA, care riscă să devină, în cel mai bun caz, opoziția viitoarei Puteri din legislativ.

Partidele date  sunt  nenăscute pentru sistemul politic actual, chiar dacă acestea sunt înregistrate legal la Ministerul Justiției și apar seară de seară la televizor, ca și membri cu drepturi depline ai unui Cabinet guvernamental din umbră.

În plan legislativ, executiv, în plan local și central acestea lipsesc cu desăvîrșire.

Prima lor zi de naștere ar urma să fie abia la 1 martie 2019.

Dacă se dau așa de mari și tari precum nu sunt, de ce atunci cele trei părți constituante ale Blocului menționat nu pot porni la drum fără un șir de partide răposate politic?

Ce este PL-ul dacă nu un partid mort cu lideri în viață?

Ce este PLDM-ul lui Filat-Cibotaru-Deliu decît un partid stins, fără de lumînare, pentru care statul achită milioane de lei, ca și în cazul PL-ului, bineînțeles?

Doar din simplul considerent că au fost cîndva votate de alegătorii care scuipă deja pe ele?

Legea finanțării partidelor favorizează pe deplin viața din moarte a acestor epave politice, scufundate în Nicăieri.

Știindu-se că aceste partiduțe, dar și PLR, PUN și alte furnici, nu costă nimic în ochii electoratului, de ce Blocul lui Sandu-Năstase nu-și poate imagina participarea în alegeri fără de ele?

O fi doar din considerentul că greul financiar va trebui pus pe umerii lui Chirtoacă și Deliu?

O fi din cauza zgîrceniei proverbiale a patronilor mai mult spirtuali ai  Blocului de la Frankfurt-pe-Main?

Vom trăi și vom auzi.

Cert este că miroase foarte urît în jurul acestui bloc.

Miroase ACUM, dar nu va duhni tot mai mult și mai mult cu cît ne vom apropia de ziua alegerilor parlamentare din 2019?

Partidele perdante, în loc să stea acolo, unde le e locul predestinat de istorie, adică în sumbrul mormînt, prin liderii lor de carton dau de știre că vor, cu tot dinadinsul, să mai fericească Moldova, așa cum, de altfel,  au făcut-o și pînă mai ieri.

Partide, care au închis ochii demult, dar liderii acestora, în antihrista lor naivitate, mai trag nădejde să le resusciteze și să le învie.

Închideți ferestrele și ușile, treceți la alte posturi de televiziune, pe ecranele cărora nu scrie: Vizionarea prezentei emisiuni este extrem de periculoasă pentru sănătatea Dumneavoastră!

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole