Republica Moldova va vedea Atlanticul sau marea Azov?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

acordCu paşi repezi se apropie momentul în care Republica Moldova, Ucraina şi Georgia vor semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană la Bruxelles, vineri, 27 iunie. Se pare că tensiunile cresc înaintea acestui moment şi războiul declaraţiilor se intensifică, între est şi vest. Putin, Rogozin etc, aruncă ameninţări şi acuze către UE şi America, în încercarea disperată de a împiedica semnarea actelor.

Cu toate acestea, părerea predominantă este că Republica Moldova trebuie să semneze acest acord, pentru oferirea cetăţenilor ei un mod de trai mai bun şi pentru crearea unui plafon de stabilitate, în condiţiile în care la marginea de est a Europei situaţia este tensionată. Semnarea acordului de asociere va duce, de asemenea, la modernizarea instituţiilor statului şi la oferirea de servicii la o calitate superioară, pentru cetăţenii RM.

Oficialii de la Chişinău ar trebui să aibă sânge rece şi să acţioneze, pentru că RM este pe deplin stăpâna deciziilor pe care le ia, şi nu are nevoie de „sfaturi” din stânga sau din dreapta.

La momentul semnării acordului de asociere va fi prezent şi preşedintele României, domnul Traian Băsescu, omul care a susţinut acest parcurs al RM şi care acum se bucură de reuşita micului stat românesc dintre Prut şi Nistru.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Constantin Niculae

Constantin Niculae

Jurnalist, preşedinte al ARTCLUB Răcari, Dâmboviţa, România. Militant activ pentru educaţie şi cultură în rândul elevilor....

Ultimele articole