Republica Moldova are la conducere doar persoane venite din businessul ROMÂNESC… asta şi este cauza că în ţara noastră nu se face business

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La noi în Republica Moldova nu e cu Doamne Ajută. În 2010 ne-a „spălat” bine Nistrul şi Prutul, în 2011 cineva ne-a „curăţit” prin atacurile raider, iar anul acesta Dumnezeu ne „bate” cu secetă. Aceste cuvinte sau aproximativ aceastea le-a declarat astăzi chiar prim-ministrul Filat. O situaţie defel veselă pentru această ţară, care apropo cu ceva ani în îrmă toţi o numeau „COLŢIŞOR DE RAI”. Pe semne că acest rai se transformă în fundul iadului. Să ne întrebăm oare din ce cauză merg atît de rău treburile în această ţară? Ce nu mai sunt ţări peste care se abat ploi, geruri şi secete? Sunt convins că sunt. În ţările civilizate statul ajutat de investitori găsesc sorţi de izbîndă din orice situaţie, dar la noi nu avem nici investitori, nici guvernanţi. Exact aşa situaţie e în ţările din Africa. Peste tot se fură, fiecare trib se luptă între ei, iar sărăcia e la ea acasă. Puţin m-am abătut de la subiectul articolului…

Aşa dar urmărind foarte atent evoluţia politicienilor din actuala conducere de vîrf a ţării putem menţiona faptul că cei mai influienţi oameni în partidele politice din Alianţă au venit din businessul românesc.

Vlad Filat, Prim-ministrul Republicii Moldova, Preşedintele PLDM-lui, pînă a fi desemnat în funcţia de prim-ministru avea afaceri în România destul de profitabile. S-a fiert în zeama businessului românesc, îmbibînd tot ce e mai gustos din ea, cum se gestionează o afacere, cum se face profit, evident că a şi făcut nişte „studii” cum se eschivează de la impozite etc. Mai pe scurt businessul românesc şi politica moldovenească a fost doar la un pas.

În Partidul Democrat, nu mă voi opri la cei doi preşedinţi fiindcă de ei oricum nimic nu depinde în acest partid. Voi remarca că principalul finanţator a acestui partid, vice-preşedintele atît a Parlamentulşui cît şi a Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi-a făcut aparariţia în business tot în România. Exat ca şi Vlad Filat, Vlad Plahotniuc, a preluat de la businessmanii din România cele mai bune lecţii de menegement şi administrarea afacerii moderne. Acolo a învăţat, aici implimentează în viaţă.

Dacă liderii a două partide din Alianţă au făcut business în România, atunci pentru al treilea partid, mă refer la Partidul Liberal, s-a găsit şi soluţia: Au trimis nişte consultanţi de Bucureşti (Dan Dungaciu şi Co.), care ia învăţat pe liberali să facă business în stil românesc, ca nu cumva cineva să nu facă afacerile după sistemul de învîţămînt românesc.

La moldoveni este o vorbă:Cum este educat copilul în primii sapte ani acasă, aşa şi va fi toată viaţa. Aşa că stimaţi lideri ai Republicii Moldova, primii paşi făcuţi în businessul românesc, v-a afectat grav calităţile manageriale politice de care daţi dovadă în funcţiile pe care le ocupaţi. Un lucru este foarte important, Republica Moldova la momentul dat are nevoie de minţi lucide pentru ca să iasă din iadul în care se află. Deschideţi ochii, mergeţi prin ţară (dar fără alaiuri) ca să puteţi vedea situaţia reală.

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole