Republica Leps

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De o săptămînă toți vorbeau despre Leps.

Grigorii Leps, artistul emerit al Federației Ruse, care urma să descalece, în mod triumfal, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Și ceea ce trebuia să fie a fost.

Artistul a aterizat mai întîi la Condrița, la vila președintelui Igor Dodon, căruia, cu această ocazie, i-a fredonat la ureche hitul lui „Riumka vodki na stole”.

Cu păhăruțul de votcă în față.

Gestul acesta l-a impresionat profund pe Dodon.

Gărzile sale de corp plîngeau.

Și-și ștergeau lacrimile cu pistoalele, exact așa precum spunea Nicolae Sulac despre ofițerii  din KGB-ul moldovenesc, prezenți la un concert de-al său din sediul instituției.

La concertul de ieri Leps a jubilat.

Trebuie să-i dăm ceea ce merită: e plin de Talent.

Ca și Malinin, Gazmanov, Kirkorov, Serov, Leșcenko și Kobzon, pe care profesorul lui Dodon, tovarășul Voronin, i-a adus în timpul mandatelor lui, la Palatul Național, organizîndu-le concerte live sub înaltul patronaj al Președintelui.

Elevul Dodon a preluat bine din modelul Voronin, deși nici unul dintre ei nu se mai bucură de succesele celuilalt.

Invidia, bat-o vina sau Trădarea, de care e învinuit elevul Dodon, fiindcă a părăsit PCRM-ul, fondînd PSRM-ul, în rezultat Dodon devenind președinte de stat, iar Voronin avînd toate șansele de a nu mai accede vreodată în jilțul Puterii.

Ieri toți chișinăuienii se salutau cu formula: Trăiască Leps! Da budet Leps! Republica Leps să trăiască în veci!

La 27 august, în Piața Marii Adunări Naționale, guvernarea proeuropeană va organiza un megaconcert consacrat Zilei Independenței Republicii Moldova față de mai-marii lui Leps.

Vor veni „Holograf” și Smiley, de peste Prut.

S-ar putea ca în acea zi chișinăuienii  să se salute cu formula: Trăiască Holograf-ul! Sus, Smiley! Republica Smiley trăiască în veci!

Și lumea, încet-încet, să uite că acum cîteva zile în aceeași Piață a triumfat și Grigorii cel Leps.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole