Republica anului 2011 #2

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Când vine sfârșitul anului trebuie să faci totaluri. Totaluri la note, totaluri la planuri, tot felul de totaluri. La teve ne vor prezenta totalurile lor – anul în care au plecat dintre noi mulți oameni răi: Gaddafi, Osama, Kim Jong-il și… alții. Anul în care au avut loc proteste în multe locuri de pe glob. Anul în care euro împlinește 10 ani și nimerește drept în criză. Anul în care nu am avut alegeri anticipate.

Republica Moldova

În acest an tot mai mulți s-au convins că nu le place acest stat. Eu m-am convins că oamenii nu prea au atașament față de postul lor de muncă, față de părinți, față de ulița lor, față de ceea ce au. Prea puțini pun suflet, cu adevărat, în ceea ce fac iar asta se transformă în paradoxuri. Unii cer de unde nu-i, alții dau celor ce nu merită.

Dacă este să vorbim de guvernare, că asta vreți de la mine, atunci este una mai bună decât cea comunistă. Indubitabil. Diferența apare din cauza așteptărilor noastre. Media capacităților celor care conduc țara nu este o medie aritmetică. De exemplu: dacă presupunem că fiecare membru al guvernului ar primi nota 9 pentru activitatea pe anul 2011 atunci guvernul per total ar primi cel mult un 8. Explicații matematice pentru asta nu am. Întrebați-i pe vecini ce anume nu le place la Guvern sau Parlament pentru că în sondaje suntem obișnuiți să spunem minciuni.
La europeni bunăoară e simplu. Ei au sondaje în care se vede clar că cei care critică Parlamentul European sunt cei care nu-i cunosc activitatea, sunt cei care-s șomeri și se suprapun aproape perfect peste categoria celor fără studii. La noi e cumva altfel.

Știu că la Guvern se lucrează. E primul an când ministerele se ocupă ceva mai mult cu documente de politici decât cu angajarea nepoților pe la tot felul de întreprinderi de stat. Nu e suficient dar e mai mult ca anul trecut.

continuare

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii