Renato Usatii este un pericol pentru Filat si pentru noi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vazut astazi noul numar de actorie dat de Renato Usatii in #Electorala2014. Acesta a dezvaluit astazi ca a ocupat functia de consilier principal de stat al premierului demis pentru presupuse fapte de coruptie Vlad Filat, a prezentant si legitimatie semnata de „Al vostru Vlad Filat”. Usatii a dat publicului larg motive suficiente sa ne gandim ca interesele sale costa foarte mult si ca este un pericol pentru Filat, precum si pentru noi.

Sa incepem cu Filat.

Renato a spus ca va cere procuraturii sa cerceteze unde au disparut 400 mii din donatii, 200 mii salariul si daca legitimatiile eliberate lui Usatii sunt oficiale sau doar un fals utilizat de Filat ca sa-i deschida usa Guvernului celui pe care l-a numit zilele trecute un semi-criminal si un semi-colaborator al Serviciilor ruse. Usatii l-a tradat astazi pe Filat si sustine ca mai are compromat pe demisul, fostul Numarul 1 al Moldovei. Trei dosare de cercetare penala pe capul liderului PLDM, lipsit de imunitate, sunt adevarate bombe cu ceas in zona politica.

Tot la conferinta de azi s-a spus ca Filat va fi chemat in judecata si obligat sa dezminta cele spuse despre fostul sau consilier Renato Usatii. Dosarul e pierdut, pentru ca Renato trebuia sa inainteze cerere prealabila apoi sa depuna cerere in judecata, dar nu-i pe asta.

Ne intoarcem la sarmanul Filat si sa amintim ca el a facult multe si marunte, a facut trafic de influenta si chiar este suspectat de fapte de coruptie. Se va expune Procuratura si instanta dupa alegeri, sper. Pacatele lui Filat nu sunt doar cele despre care cunoastem acum, Renato are in sertarele sale si alte informatii comprimitatoare care pot sa mai bata un cui in sicriul politic al lui Filat. Azi s-a pus capacul, pina la batutul cuielor nu a mai ramas mult.

Intelegem acum de ce Filat a facut tot posibilul ca Usatii sa nu fie inregistrat in campania electorala. Nu s-a temut de un concurent electoral, dar s-a temut ca in campanie vor fi scoase la iveala mai multe documente care-l vor dobori de pe piedestalul sau de mare politician. Nu a scapat de ce a fugit. Vorba aia, „ce ai cautat,- in fund ti-a intrat”.

Sa trecem la Noi.

Noi = popor necajit si amagit ani la rand de politicieni si partide. Suntem folositi si clatinati ca ouale in galeata. Ba suntem dusi spre Rusia, ba spre Uniunea Europeana. Acum stim clar ca Usatii vrea sa ne duca in Rusia, sau mai bine zis vrea sa formeze aici o colonie rusa 100% unde sa domine haosul si interesul. El vrea sa faca din Moldova o crescatorie de lucruri rele, care nu mai incap in Rusia. Este clar ca Usatii are pile la Moscova, in randul oamenilor de afaceri influenti care sunt gata sa ne inghitat cu tot cu ce este in WC si sa ne arunci dupa aceasta peste bord, in drum spre o noua Siberie.

Avansarea rapida a lui Usatii in #Electorala2014 nu este nimic altceva decat devansarea lucrurilor normale si croirea drumului celor prosti spre pierzania Moldovei. El nu vrea nimic altceva decat sa ne puna sa fim slugile Rusie, iar cadourile sale ne mint in fiecare zi ca sa-l credem un mare facator de minuni si un om cu dare de mana.

Acuzatiile de azi si dezvalurile cat de apropiat este Usatii de Rusia nu sunt deloc de niglijat. Nici cele spuse despre Filat nu trebuie lasate fara examinare, cercetare penala. Fiecare din acesti doi trebuie sa-si primeasca partea de moneda si in principal sa nu mai ajunga in Parlament cu multe voturi. Sa se duca sa discute si sa-si faca legitimatii in beci la Filat sau in podul casei de 2 mln. € unde sta proletarul cu chirie. Parlamentul si Guvernul nu sunt gazde de negociere intre oligarhi si milionarii care au facut banii pe spinarea oamenilor.

Despre Usatii se spune ca a mostenit dreptul de a administra banii dupa ce un apropiat al sau a murit. Despre Filat cunoastem ca a privatizat in fostul sau mandat de fu ntionar public si in fostul mandat de premier. A luat ce a putut, de la ciment pana la banci. Dzeu cu el, va veni si timpul cand vom recupera totul, dar prostia pe care o vedem zilnic nu mai poate fi tolerata.

Cum se dace ca Filat a tot cautat porti spre Rusia si pana la urma l-a gasit pe Usatii sa se ocupe de imaginea sa in Rusia? Cum se face ca o marca notorie, Barza Alba sa fie vanduta lui Usatii pentru atingerea intereselor personale ale lui Filat? Cum se face ca Usatii venea la Chisinau cu avion privat de doua ori pe saptamana sa-l consulte pe Filat cu un salariu de 7 mii lei? Ce interese au stat la mijloc? Ale noastre nu, pentru ca noi ne ducem spre UE si nu ne tragem spre Rusia, dupa cum s-a tot tras Filat prin intermediul lui Usatii.

Ce sa mai, a iesit acum Filat si ne spune ca ne duce Inainte spre un viitor european. Ne duce prin Rusia, cu ajutorul primit in trecut si de la Usatii? Sau ne duc ambii, facand circ impreuna?

Uniunea Europeana si America a luat act de dezvaluirile lui Usatii. Ma intereseaza reactia lor. Sunt sigur ca nu-s tare fericiti de cel care infiecare zi se lauda ca are sustinerea liderilor europeni. Foata prietenie a lui Filat cu Usatii va avea ceva de spus si in relatiile cu „partenerii externi”.

Comentarii