Relațiile PPPDA-PSRM mai mult decât prietenești! Nevalidarea alegerilor – un succes pentru ei.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
PSRM, PPDA, alegeri locale, 3 iunie, Dodon, Andrei Nastase, Ivan Ceban, alegeri nevalidate.

                Cineva spunea că fum fără foc nu iese…
Dacă atribuim aceste cuvinte evenimentelor din ultima perioadă și anume alegerilor nevalidate, atunci ne dăm bine seama că a fost un joc bine stabilit, care a avut un succes enorm pentru unii, de exemplu pentru cei care aveau 3% în sondaje.

  Mai întâi de toate, aș vrea să încep cu încălcările prea stupide ale celor doi candidați, care au ajuns în turul doi:

Art. 46 al. 6.1 din Codul electoral stabileşte interdicţia utilizării în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice. Conform principiilor unanim recunoscute ale dreptului în partea ce ţine de interpretarea şi aplicarea normelor juridice şi anume argumentul “a minori ad minus” (dacă legea interzice mai puţin, atunci în mod evident ea interzice şi mai mult), este evident faptul că dacă Legea interzice utilizarea imaginilor autorităţilor publice, la caz a Preşedintelui Republicii Moldova, cu atât mai mult interzice implicarea în acţiuni de agitaţie electorală.
Cu părere de rău, unul dintre candidați a uitat de legislație și a utilizat imagini cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Din acest considerent, consider abuzul Preşedintelui Republicii Moldova manifestat prin implicarea în susţinerea candidatului Ion Ceban în cadrul alegerilor locale noi din mun. Chişinău, unul foarte grav, iar acest factor, indiscutabil duce la un motiv în plus la nevalidarea alegerilor.
========================================================================
Pe de altă parte, celălalt concurent electoral, pe lângă agitația electorală din ziua alegerilor, a fost surprins și cu alte încălcări. Printre formele de agitaţie electorală utilizate de către Partidului Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” a fost identificată şi promovarea în masă a susţinerii domnului Andrei Năstase de către mai multe persoane notorii care nu sânt cetăţeni ai Republicii Moldova. În acest sens Andrei Năstase s-a prevalat de susţinerea următoarelor persoane: Joseph Daul – Preşedintele Partidului Popular European; Emil Boc – politician român şi Primar al oraşului Cluj Napoca; Cătălin Moroşan – cetăţean român şi campion la lupte marţiale; Robert Sighiartău – deputat în Parlamentul României; Matei Adrian Dobrovie – deputat în Parlamentul României; Senatorul din cadrul Partidului Naţional Liber – lulia Scântei, ex- Prim-ministrul a României – Dacian Cioloş şi ex-Ministrul al Sănătăţii din România – Vlad Voiculescu.
Conform art. 47. al (61) Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atît din ţară cît şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.
Fiecare mesaj de la acești cetățeni străni poate fi găsit ușor în internet.

President Joseph Daul's message for Andrei Nastase

EPP President Joseph Daul wishes best of luck to Andrei Nastase and EPP member parties in Moldova 🇲🇩 for the upcoming municipal elections.

Опубликовано EPP – European People's Party Понедельник, 7 мая 2018 г.

Pe lângă aceste încălcări, candidatul Andrei Năstase a avut curajul să ignore și alt articol din Codul Electoral…
Art. 47 al. 8  În ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitaţie electorală.

N-am vrut să mă implic în haosul ridicol ce ține de nevalidarea alegerilor locale, doar că nu poți tăcea atunci când observi așa încălcări. P.S. Dacă propaganda în ziua alegerilor și fotografiile cu cetățeni ai altor state nu sunt motive de nevalidare, atunci nuștiu ce încălcări trebuie ca societatea să accepte. P.P.S. Apariția președintelui statului în spoturi electorale la fel este încălcare.P.P.P.S. Poate e timpul să recunoaștem că cineva acum își face PR electoral pentru alegerile parlamentare?!

Опубликовано Denis Rusu Cреда, 27 июня 2018 г.

========================================================================
Aceste încălcări sunt prea dubioase, de aceea consider că fărădelegile date fac parte dintr-un plan bine stabilit de PSRM și PPPDA. Partidele menționate și anterior colaborau, anume din acest motiv toate probele duc la ideea că victimizările și protestele lor de acum reprezintă modul lor de a sărbători și a-și face PR electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă.
Nu este nevoie de studii superioare pentru a percepe faptul că aceste alegeri nevalidate îi favorizează pe DA și socialiști, inclusiv din considerentul că alți beneficiari nu se văd la orizont. Totodată, unicul care ar putea influența judecătorii este președintele RM, deoarece anume el îi numește în funcție, însă după cum observăm, Andrei Năstase nu prea pomenește la proteste de contracandidatul său sau de încălcările acestuia.
Consider că Ion Ceban, ca matematician și absolvent al Academiei Serviciului de Stat pe lângă Preşedintele Federaţiei Ruse, altfel spus, magistru în administrare de stat și municipală, sau candidatul Andrei Năstase, cu studii de la Facultatea de Istorie-Geografie a Universității „Stefan cel Mare” din Suceava și Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, CONȘTIENT au încălcat Legislația Republicii Moldova!  
Pe ei nu-i interesează mandatul de primar!

  #Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole