Reîntregirea nu are alternativă. Filat și Leancă nu sunt mai buni decât Voronin

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ca să justifice aducerea de par a lui Leancă într-un top mincinos, scribii guvernării îl plasează pe acesta în fruntea stăpânului Filat, atribuindu-i meritul de a fi contribuit substanțial la parafarea Acordului de Asociere cu UE.

Argumentul este supt din deget. Nu este nici meritul lui Leancă, nici al lui Filat, nici al lui Lupu, Corman sau Plahotniuc.

Parteneriatul Estic a fost o inițiativă, lansată de Polonia și compromisă de Ucraina.

Iar Leancă și Compania au fost și rămân niște restanțieri ai UE cu reputația unor indivizi incapabil de a se menține pe linia de plutire, fără a provoca grave crize politice după cum a fost cea din Pădurea Domnească.

Îl aud pe Filat vociferând pe toate drumurile că el este cel care s-a ”sacrificat” în numele parafării de către R.M. a acordurilor de asociere. Dacă nu se jertfea el, vedeți bine, urmau alegerile anticipate.

Cu alte cuvinte, Filat ne dă de înțeles că el ne-a scăpat de comuniști.

Evident, nimeni nu a preluat refrenul Contrabandistului, deoarece istoria a confirmat, în repetate rânduri, că oamenii Moscovei, după cum sunt considerați Ianukovici și Voronin, se arată de zeci de ori mai reformatori decât predecesorii lor, considerați occidentali sadea.

Iar asemenea indiviza ca Filat, Leancă, Diacov etc. cu state vechi în trecutul sovietic și k.g.b-ist nu au dreptul moral să supună criticii ceea ce au proslăvit cu toată ființa. Ca să fie pe înțelesul tuturor – aceștia nu arată deloc civilizați scuipând în fântâna din care au băut apă.

Acum un an în SUA au avut loc audieri în problema viitorului Ucrainei. Printre invitați a fost și Zbig. Brzezinski , care revenise recent din Ucraina.

Renumitul expert a enunțat un adevăr inimaginabil despre Ianukovici. Referindu-se la acțiunile acestuia, Brzezinski a specificat că Ianukovici s-a arătat de câteva ori mai deschis către occident decât predecesorul său, Iușcenko, format ca politican în SUA.

El a adus exemplul unor aplicații din cadrul Parteneriatului pentru Pace, care s-au desfășurat în Marea Neagră. Acest proiect NATO, la care rușii, de regulă, nu participă a provocat nemulțumirea Kremlinului.

A fost pentru prima dată când Ianukovici s-a manifestat ca președinte al Ucrainei, care se îngrijește de soarta propriului popor, făcând abstracție de presiunile exercitate de Kremlin.

Președintele Ianukovici va avea reputația unui eurorealist de vreme ce a cerut ca țării sale să-i fie acordate credite substanțiale. Nefiind oferite de către motoarele UE – Germania, Franța și Marea Britanie, a doua țară ca mărime din Europa murea.

În plus, Ucraina a adus dovada unei demnități naționale, cerând ca Acordurile de asociere să fie urmate de o invitație de aderare la UE.

Neavând nici una, nici alta, lăsată la cheremul rușilor, administrația de la Kiev a ales cea mai sigură cale – de a-și lua soarta în propriile mâini. Ucraina are un parteneriat strategic cu Republica Populară Chineză.

Spre deosebire de Contrabandist și Păpușar, Ianukovici solicită investiții chinezilor, dar nu rușilor, care au evidente tendințe imperialiste și țin armata lor pe teritoriul R.M.

Dacă ar fi politicieni realiști responsabili, acești oligarhi de la guvernare ar lansa la nivelul întregii societății ample discuții despre avantajele unirii în situația în care R.M. nu va fi admisă în UE atât timp cât va avea armată străină pe teritoriul său.

Din câte ne convingem, rușii vor să ne folosească drept carne de tun încă mulți ani înainte.

Asistăm, așadar, la un lent proces de libanizare a R.M. Sistemul libanez este ceea ce ne doresc occidentalii și Moscova. Dar acesta va fi pentru noi un dezastru național. Libanizarea pe care o doresc atât de mult Filat, Leancă, etc. nu trebuie admisă în nici un caz, fiindcă astfel vom rămâne ai nimănui.

Nici rusofonii, care vor ca R.M. să intre pe orbita Kremliniului, nici adepții moldovenismului de peșteră, care împărtășesc convingerea că mielul blând suge de la două oi, nu au sorți de izbândă.

Asta pentru că adepții unirii cu România au prioritatea de a realiza integrarea în UE în scurt timp.

Firește, pentru aceasta trebuie să scăpăm de hoții de la guvernare care nu au nimic sfânt în afară de bani.

Întrevăd o șansă reală de a urgenta acest proces. Modificarea sistemului electoral și acceptarea votului uninominal va conduce la identificarea deputaților – personalități, dar nu a unor cadavre politice, de pe listă, multe dintre care se află actualmente în parlament.

Principiul votului uninominal ”Câștigătorul ia totul”, conjugat cu oferta generoasă – intrăm în UE pe cea mai scurtă cale este un deziderat al timpului.

Realizatorii lui sunt tinerii. Spre deosebire de 7 aprilie 2009, ei nu trebuie să mai apere bogățiile lui Filat, dar propriul viitor.

Societatea trebuie să recruteze cele mai sănătoase forțe, având convingeri democratice sigure, capabile să-i susțină în această firească aspirație.

Leancă degeaba o face pe mironosița. El, Filat și Chiril Lucinschi trebuie să răspundă încă la întrebările tinerilor. De fapt,răspunsul este cunoscut. Pur și simplu, ei trebuie să le sonorizeze. Iar președintele Băsescu, pe care l-au pus la stâlpul infamiei, va confirma dacă spun adevărul sau mint.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole