REGIMUL IA MĂSURI PENTRU ANIHILAREA ACȚIUNILOR DE PROTEST

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au comunicat sub acoperirea anonimatului că astăzi, 21 ianuarie, comisarii de poliție din teritoriu urmează să prezinte o informație prealabilă ministrului de Interne Alexei Roibu cu indicarea detaliată a listei de unități de transport și a numărului de presoane, care urmează să se deplaseze din teritoriu spre Chișinău pentru a participa la mitingul de protest,  organizat de Comitetul pentru Apărarea Constituției și Democrației.

Respectivele informații vor conține și numele organizatorilor și a conducătorilor grupurilor de protestatari din fiecare raion. Ministrul Roibu a dat indicații ca acele unități de transport care se vor îndrepta spre capitală să nu fie reținute la ieșirea din localități. În schimb vor fi mobilizate patrule suplimentare ale Poliției rutiere, care vor primi informații operative, având indicația să oprească autovehiculele respective și să caute pretexte pentru a-i împiedica să se deplaseze la destinație.

În dimineața zilei de mâine, 22 ianuarie, comisarii de poliție vor prezenta personal ministrului de Interne informații precizate asupra tuturor unităților de transport, a numărului de presoane și a conducătorilor grupurilor de protestatari care se îndreaptă la mitingul de protest din capitală.

Pentru ziua de duminică forțele de ordine au luat măsuri sporite de mobilizare. Astfel, în comisariatele din municipiul Chișinău se va afla efectivul de rezervă format din 100 de polițiști, care, în caz de necesitate, se va deplasa spre obiectivele care ar urma să fie apărate.  Regimentul “Scut” va fi dislocat în spatele clădirii Guvernului, iar brigada cu destunație specială “Fulger” se va afla la sediul de pe str. Mesagerului.

Un rol aparte pentru ziua de mâine i se rezervează Direcției Misiuni Speciale a MAI. Misiunea colaboratorilor acestei subdiviziuni va fi să documenteze locurile de parcare a unităților de transport sosite din teritoriu, să stabilească numerele de înmatriculare ale acestora și, eventual, să provoace conflicte artificiale care să discrediteze acțiunea de protest.

De asemenea, după încheierea acțiunilor de protest, în preajma autocarelor și a microbuzelor sosite din teritoriu colaboratorii Direcției Misiuni Speciale vor încerca să stabilească sau să însceneze cazuri de remunere a participanților la miting, precum și de consumare de alcool în vederea utilizării unor astfel de filmări pentru discreditarea ulterioară a opranizatorilor protestelor.

Iurie Roșca,Membru al Comitetului pentru Apărarea Democrației și Constituției

21.01.12, ora 16.45

Comentarii