Regele e gol! Dați-i un brusture.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Oameni buni, unirea e mai aproape decât am crezut noi. Hotarul de pe Prut va dispărea într-un an doi. Sunt “prorociile” pe care le-a făcut Renato Usatîi, în ultima sa intervenție live pe facebook. Ce să zic? După cum bine știți, s-a întâmplat des ca primarul de la Bălți să fie mai informat ca noi, muritorii de rând. Omul are surse și nu de talia unui sectorist. Vorbim de agenți cu epoleți rusești. De data asta, însă, poate î-l aude Dumnezeu. Eu, personal, mi-aș dori să trăim într-un an-doi în unul dintre cele mai mari state UE, membre NATO.

Am început cu cel mai dureros subiec pentru că unirea mă preocupă, dar, acum vroiam să vă spun altceva… Usatîi și-a adunat astăzi fanii în jurul său (transmisiune live facebook) ca să le spună cât de josnici sunt cei de la Publika. A avut un monolog de vreo 20 de minute în care i-a acuzat de dezinformare, manipulare și multe alte. S-a supărat rău că cei de acolo fac știri și emisiuni din tentativele lui Usatîi de a le închide gura.

Există o sumedenie de motive pentru care nu trebuie să-ți placă Publika TV, Jurnal TV sau televiziunea municipală din Bălți, controlată de Usatîi. Dar , în același timp, un politician deștept nu are dreptul să atace direct reporterii, așa cum a făcut-o ,luni, tânărul primar (vedeți aici). Dacă acesta crede că, intimidând o domnișoară cu microfonul în mână, sau blocându-i accesul la ședințele publice, el luptă cu Plahotniuc, atunci Usatîi poate fi declarat deja cadavru politic. Pur și simplu nu are stofă de politician. De-a lungul timpului au existat și mai există lideri politici, care nu pot suferi presa, dar au știut mereu să fie respectuoși cu cei care le pot influența cariera.

În cazul lui Usatîi, însă, lucrurile de fapt sunt cu mult mai simple. În condițiile în care presa este concentrată preponderent la Chișinău, iar la Bălți nu avem decât o singură televiziune și aceea controlată de Usatîi, abordarea critică a activității, sau, mai bine zis, a inactivității îi stă ca un os în gât primarului. Renato e conștient că presa îl poate dezumfla cât ai zice pește. Mai ales în condițiile în care nu pre are cu ce se lăuda.

Dacă ar fi demonstrat că e gospodar în capitala de nord, atunci nu l-ar fi deranjat criticile. Dimpotrivă, le-ar fi putut valorifica, demonstrând prin fapte că nu este indiferent față de cei care l-au ales să le rezolve problemele. Dacă ar fi realizat măcar o parte din promisiuni, oamenii l-ar fi susținut, iar fotoliul de la Bălți, i-ar fi ca o trambulină în alegerile parlamentare. Doar că regele e gol. Mai mult, el nici nu-i suportă pe cei care-l arată nud și burdănos.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole