Reformarea Partidului (Liberal) Reformator

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Câteva zile în urmă, forfotea facebook-ul sub răstălmăcitul mesaj al lui Victor Mocanu. Esenţa acestui mesaj este că un grup al partidului abia format părăseşte rândurile.

Esenţa esenţei acestui mesaj este că respectivul partid îşi pierde membrii “din motiv că nu s-a făcut reformarea partidului”.

Celelalte motive, cum ar fi cumetrismul, rudenia sau declaraţiile Anei Guţu, au amplificat nemulţumirea tinerilor, doar că ele, din păcate, sunt specifice oricărui partid, de la guvernare ori ba.

Reformarea PLR

În continuare, vreau să mă opresc la acea esenţă de reformare. Ideea de bază este, de fapt, că reformatorii au primit mult mai puţin decât şi-au dorit. Ş-aici mă refer la funcţii, inclusiv pârghii, şi nemijlocit influenţă. În plus, personajele din fruntea PLR-ului n-au niciun gram de valoare în faţa electoratului, iar cele câteva organizaţii teritoariale, desprinse de la PL, n-au făcut decât să-şi păstreze acel “puţin”, venit din partea autorităţilor centrale.

Căci dă, dacă rămâneau în PL, ar fi trecut în opoziţie (asemenea partidului), iar bunătăţile din treuca puterii ar fi dispărut.

Acum, când acest pseudo-partid, este în cădere dramatică (de fapt, după cum am mai spus, n-a fost niciodată sus), mulţi încep a da bir cu fugiţii (vedeţi prima imagine).

Drept urmare, aşa-zişii lideri reformatori, au înţeles deja această situaţie şi sunt în căutare de idei. Mă refer, în primul rând, la un lider, care ar putea ţine sub pumnul (şi banii) său întreaga echipă. Căci, vrem – nu vrem, dar fără o mână de fier, un partid se duce la râpă (exemple pot servi Voronin, Filat).

Aşadar, gurile rele (sau bune) vehiculează în ultimul timp candidatura lui Sturza la şefia PLR. Bun candidat, mai ales financiar.

Dar oricum, ghidându-ne de proverbul – cu o rândunică nu se face primăvara – putem concluziona că doar cu Sturza, acest partid are slabe şanse să acceadă în parlament.

Cu toate astea, eu nu le doresc decât succes în a se compromite, în special Sturza, care, personal, nu prea inspiră încrede, chiar dacă mulţi îi laude meritele din anul ’99 (nu uitaţi de Filat în fruntea Departamentului de Privatizare).

Şi, într-un final, aş vrea să precizez că tânărul Mocanu are un “respect” deosebit pentru Marinuţa (vezi a doua imagine), ceea ce mă face să cred că degrabă vom mai asista la o ruptură în PLR (vezi imaginea din prefaţa postării).

P.S. Respect celui care a postat comentariul – Trădătorii rămân peste tot trădători!

*Postările cenzurate pe voxpublika le găsiţi pe proadevar.md

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole