Reducem bugetul pentru o justiție și mai coruptă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Citesc o știre care mă face să mă crucesc.

Statul a pierdut un proces la CEDO, din cauza unor judecători corupți, care au făcut o încheiere a unui proces de judecată prin care Moldova a pierdut o sumă foarte frumoasă de bani, iar acum acești bani trebuie dați înapoi, drept despăgubiri. Până aici e foarte bine, să dăm banii că avem de unde.
Însă e o fractură de logică în exprimarea premierului care spune că nu va lua banii ăștia din fondurile din care se construiesc WC-uri în școli și va lua banii ăștia din fondurile judecătorilor.

Pentru aceasta, va fi rectificat bugetul, mai exact, vor fi reduse cheltuielile pentru întreţinerea judecătorilor. 

Probabil îi vom lăsa pe judecători cu salarii mai mici. Probabil îi vom lăsa pe judecători fără căldură, fără apă sau hârtie igienică la toaletă. Sau poate fără mașini.

Și astfel judecătorii vor deveni și mai corupți. Teoretic dacă justiția se face mai puternică prin combaterea corupției, aici e fix invers. Să fie justiția mai slabă și mai coruptă. Ia să mai luăm de la judecători pentru că ei au de unde și pentru că au greșit niște hotărâri, poate mai greșesc și altele.

 

Comentarii