Recean, scula lui Filat şi Plahotniuc, a scăpat de demitere

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu mi-am făcut iluzii despre sacrificarea curcanului de „ziua independenţei” . Aroganta creatură a fost graţiată…

Sper că nu se vor găsi din acei care să-mi ceară socoteală pentru faptul că-l compar pe Recean cu un curcan, or aroganţa de care a dat dovadă astăzi în parlament şi comportamentul obraznic vorbesc de la sine.

Cine se crede acest umflat în pene, mă întreb şi nu găsesc răspuns. Pentru că dacă modul lui de a se comporta denotă că el se consideră „mare ştuţer” (vorba clasicului), atunci realitatea îl plasează undeva în zona unei scule. A unei simple scule, chiar dacă are portofoliu de ministru…

Doar eu am avut impresia că Recean îşi bate joc nu numai de deputaţii care l-au ascultat, dar de o întreagă ţară ? Cum poţi, nene, să afirmi că ai diminuat criminalitatea din moment ce ai zeci de dosare de răsunet nedescopereite, printre care omorul de la Durleşti, Jaful de la Metro, dispariţia dosarelor operative din MAI etc. etc. ?

(Vreau să le dau o mână de ajutor celor care vor comenta că azi au fost operate reţineri în cazul Metro – liniştiţivă şi nu vă chinuiţi să săriţi cu această replică pentru că reţinerea unui trecător de pe stradă nu înseamnă descoperirea crimei, iar faptul că reţinerile au fost operate anume în ziua în care capul lui Recean putea zbura, denotă că au fost reţineri doar pentru bifă.)

Cum poţi să te dai mare aducător de siguranţă a cetăţenilor dacă în ţară ta există filiere întregi care se ocupă de traficul de arme. Cum poţi spune că ministerul a fost reformat dacă el defapt se ocupă doar de reprimări şi înscenări, ca o adevărată miliţie politică, un NKVD în variantă postsovietică ?

Doar eu am impresia că acest pejon (din fr. – hulub, porumbel)  de asfalt nu face nimic altceva în MAI decât să-l distrugă din interior? Doar eu cred că a numit în funcţii cheie persoane docile lui şi partidului, dar incompetente total, care nici măcar o înscenare nu o pot organiza gospodăreşte ? (vezi cazul Chirtoacă, Ungureanu etc.)

Oare doar mie îmi pare că atunci când 21 de deputaţi ai partidului pe care îl reprezintă, cer să fie efectuat un audit al ministerului pentru că au dubii în privinţa modului de gestionare a resurselor financiare, trebuie să-ţi dai demisia, pentru că ai onoare ?

Doar eu cred că un asemenea ministru nici nu trebuie să rostească cuvântul „european”, nemaivorbind de faptul ca să se declare european?

Pe lângă faptul că la conducerea MAI avem unul dintre cei mai incompetenţi miniştri de interne pe care i-a avut Republica Moldova, acest „Rucsac” mai are şi nas să ne mintă din ochi că lucrurile stau altfel. Asta e stilul lui, după cum am mai scris şi aşa înţelege el că se gestionează corect MAI-ul… Bine-bine, dar Coaliţia  ce face ?

Faptul că l-au păstrat astăzi în funcţie nu înseamnă nimic altceva decât că toţi membrii CPE aprobă ceea ce face ministrul. Mai mult ca atât, aş spune, că păstrarea lui în funcţie denotă că el îi reprezintă cu adevărat prin ceea ce face. Atât pe Filat cât şi pe Plahotniuc.

Dacă se ştie că, pe linie de partid, Recean e scula lui Filat, din votul de astăzi a deputaţilor CPE înţelegem de fapt că Recean e scula ambilor Vlazi – atît a lui Filat cât şi a lui Plahotniuc. O sculă periculoasă, care aduce mai mult daune societăţii decât beneficii. Îl ţin pe post de dulău gata să dea cu capul de asfalt pe oricine nu se va conforma dorinţelor celor doi.

Altfel cum se explică faptul că Plahotniuc nu lasă CNA să-l ancheteze pe Recean, după spusele deputatului Petcov ? Nu oare din motiv că este şi scula lui la fel cum e şi a lui Filat ?

O altă explicaţie ar fi că CPE se ţine doar pe şantaj şi s-a convenit să nu se demit oamenii unui altuia. Decât asemenea coaliţie bazată doar pe interese înguste mai bine fără ea! Europa la sigur nu are nevoie de mâini care se spală una pe alta!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii