Răzgândeala lui Marian Lupu ar putea afecta și viitorul Moldovei sau nu?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

GRI1313

În politica de pe Bîc se petrec lucruri destul de interesante. După circul organizat cu ocazia așa ziselor alegeri interne ale PDM, precum și după cumplita precizare a lui Marian Lupu despre listă, astăzi a venit confirmarea că este anume așa cum am scris în articolul anterior, că de fapt pe data de 28 a fost o mascaradă proastă, iar după aceasta partidul s-a apucat să facă lista electorală pentru alegerile din toamnă.

Spiridușii democrați comentau zilele trecute că eu ceva nu am înțeles corect sau că am interpretat mesajul lui Marian Lupu așa cum am dorit eu și nu cum s-a expus El. Iată că de fapt spiridușii nu au avut dreptate, iar lista pentru alegerile din toamnă ale PD a fost făcută undeva departe de sediul partidului și fără consultarea membrilor PDM.

De fapt, pentru acest partid este ceva obișnuit ca „liderul” să se răzgândească. Dar, răzgândeala lui ar putea afecta foarte mult politica moldovenească în viitorul apropiat. Cel mai rău este ca la guvernare să ajungă un partid care niciodată încă nu a știut cu cine este. Ei recunosc că sunt un partid de centru, doar, astfel de partide sunt în centrul intereselor și acceptă să colaboreze cu acel grup de interese care propune mai mult.

Marian Lupu, liderul PDM, reprezintă un partid care până acum nu ne poate spune clar care este limba oficială în țara noastră și cu cine trebuie să mergem mai departe, cu UE sau cu UV. De fiecare dată cu politica externă au apăsat pe frână, iar cu limba română o tot insistă inutil de câțiva ani, rămânând Marian Lupu unicul vorbitor al acestei limbi moarte.

PDM trebuie să ne spună până la alegeri dacă are de gând să se răzgândească în cazul dacă ar lua puterea în mâinile sale. PDM ar putea să merite mai multe voturi dacă dă garanții că totul va fi bine și că merge mai departe cu UE. În aceeași măsură, ar putea să obțină mai multe voturi dacă spune că este cu UV și cu Rusia. Nu se știe niciodată de unde sare iepurele, dar știm că acesta nu sare din mijlocul cela unde nu există nimic.

Republica Moldova acum are nevoie de o clasă politică nouă și partide hotărâte. Din păcat, acum, nu avem ce alege și cred că pentru fiecare este greu să spună pentru cine va da votul în această toamnă.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii