Quo vadis, Moldova ? ,,Cine aruncă zarul?”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ultimatumul lui Dodon, Usatîi şi Năstase. Candu: Recunoaştem că au fost greşeli în guvernare dar anticipate nu vor fi .

1 ) Un nou miting de protest va avea loc duminică, 24 ianuarie în Chișinău se așteaptă pînă la 100 000 de oameni a anunțat ieri Igor Dodon în emisiune la Natalia Morari ,,Politica” .Renato Usatîi a dat de înțeles că acest protest este unul hotărîtor și protestatarii pot să între în Parlament în caz dacă va fi frig afară. Renat a mai menționat că mulți gastrabaiteri vor veni din afara țării pentru a protesta . Sâmbătă, aceştia au promis să dezvăluie detaliile aşa-zisului plan „B”.

2) Această dată este una simbolică 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.

3) CHIȘINĂU, 22 ian — Sputnik. În cadrul ședinței operative a membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei, liderul rus Vladimir Putin a vorbit despre agravarea situației politice interne din Moldova, precum și despre problemele social-economice și situația de pe piețele internaționale, a comunicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui FR.

4) „Am deplina convingere că putem vedea o Moldovă prosperă în viitorul apropiat, dar această perioadă poate fi un punct de cotitură pentru țara dumneavoastră. Nu ratați oportunitatea.”, se spune în finalul mesajului ambasadorului James D. Pettit.

5) Oficialii din Transnistria vor să solicite protecţie din partea lui Vladimir Putin.
„Suntem blocaţi din toate părţile”. Oficialii transnistreni şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia politică a Transistriei, precizând că se tem de o posibilă activare a forţelor NATO în Moldova.

6)Republica Moldova, în prag de război- Catalina Toader
Ian 21, 2016 Fostul ministrul al Afacerilor Externe Bogdan Aurescu afirmă că stabilitatea Republicii Moldova este foarte importantă pentru securitatea României şi a regiunii, iar Uniunea Europeană ar trebui să se implice ferm într-o monitorizare strictă a procesului de reformă de la Chişinău. „Odată ce acest guvern este instalat, devine foarte important să ofere garanţiile necesare ca procesul de reformă pro-europeană să fie reluat într-un mod decisiv pentru transformarea instituţiilor şi a societăţii din Republica Moldova”, a declarat Aurescu, joi, pentru AGERPRES

—————————————————————————————————–

Din CREZUL MOLDOVENILOR
64. Ţineţi minte, presă liberă există doar în „poveştile” politicienilor şi ong-iştilor. Mijloacele de informare în masă reflectă nivelul de dezvoltare, punctul de vedere asupra evenimentelor şi preferinţele politice ale proprietarilor lor. Libertatea de a „încărca” poporul cu informaţie negativă monotipică nu reflectă independenţa adevărată a presei, este doar un indice al nivelului scăzut de dezvoltare a sistemului politic al statului. Acest fapt se referă şi la unele aşa−numite ţări civilizate.

71. Nu credeţi demagogilor, care se ascund în spatele unor lozinci democratice frumoase. Nu credeţi celor, care vorbesc mult şi des despre libertate, democraţie, egalitatea sexelor şi altele – în spatele acestor cuvinte se poate ascunde orice. Istoria cunoaşte exemple, cînd cu asemenea lozinci au fost nimiciţi zeci de milioane de oameni. Cu aşa lozinci la începutul anilor ’90 a fost dezbinată Moldova noastră, au murit sute de compatrioţi, a fost distrusă economia, agricultura, sistemul de învăţămînt, au degradat instituţiile publice şi cele de stat. Creaţi-vă opiniile Dvs. despre politicieni şi reprezentanţii aşa-numitei societăţi civile după rodul şi faptele lor – aşa ne învăţa Hristos.

78. Nu participaţi la manifestaţiile organizate de cineva împotriva administraţiei alese legitim. Ţine-ţi minte, că în spatele unor astfel de măsuri adesea se ascunde o anumită ţară, mai apropiată sau mai îndepărtată. Dacă aveţi idei „cum ar putea să se dezvolte mai bine Moldova» şi sînteţi activ politic, încadraţi-vă într-un partid politic, susţineţi politicienii constructivi – patrioţi ai ţării noastre. Ţineţi minte, oricare revoluţie şi venirea nelegitimă la putere a unei forțe, pune la îndoială viitorul statului nostru pentru mulţi ani înainte.

79. Opuneţi rezistenţă acelor „revoluţionari”, care organizează manifestări contra organelor puterii de stat, alese legitim. În cele mai dese cazuri în fruntea acestor acţiuni stau reprezentanţii aşa-numitei coloane a cincea – persoane afectate de diferite vicii şi maladii psihice, care se lăcomesc la pomana ţărilor străine interesate, precum şi politicienii vanitoşi şi inculţi, pentru care sensul vieţii este de a fi la putere cu orice preţ. Opuneţi-vă acestor acţiuni, nu vă temeţi de nimic – cu noi este dreptatea, interesele ţării şi ale poporului.

http://moldovenii.md/md/appeals/section/3/page/4

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole