Război pe timp de pace

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Zilele trecute am fost interogat la ieșirea din scara blocului de cinci oameni cu epoleți.

—-De ce tăceți? De ce ați devenit așa de inactiv? De ce vedeți mizeria și nu trîmbițați? Pe timpul lui Filat-Vodă cel Mare și Sfînt erați ca un haiduc, dar acum se omoară lîngă Dvs și nici o reacție?

—-Eu???-abia reușii să spun. Doar atît.

—Păi azi am descoperit un nou-născut aruncat în spatele casei Dvs. Cineva l-a născut și l-a aruncat. Știți cine a făcut-o și tăceți?

—Eu???-abia reușii să spun. Doar atît.

—Păi cine altul? În casa asta numai Dvs trăiți cu acte în regulă, restul sunt găzdași, inclusiv arabi și africani.  De ce vă faceți că n-ați văzut o femeiușcă gravidă urcînd și coborînd scările vreme de mai multe luni?

—Eu???-abia reușii să spun. Doar atît.

—Da, satele dispar cu case cu tot, genofondul semiMoldovei e la pămînt, nici cînd era război sau foamete organizată nu era așa de cumplit. Au fost deportările staliniste, dar ele nu se compară cu exodul masiv al băștinașilor peste hotare. Cine îi fugărește în permanență pe urlați?

—Eu???-abia reușii să spun. Doar atît.

—Da, sunt orășele unde în anul 2016 s-au născut 7 copii!  Cine credeți că este de vină?

—Eu???-abia reușii să spun. Doar atît.

—Bineînțeles că nu noi,  cei care trebuie să reparăm  tot ce stricați Dvs, tăcînd. Ia să vă vedem  așa precum erați în 2010–2014-2015. Că dacă veți tăcea vă garantăm noi că o să ajungeți să fiți vecin de cameră cu Al Nostru, Filat-Vodă cel Mare și Sfînt.

Ce vă uitați așa la noi, de parcă n-ați înțeles?

–Eu???-abia reușii să spun. Doar atît.

Și brusc mașina cu cei cinci se făcu nevăzută.

Exact ca Vodă al lor.

„Era pe cînd  nu s-a zărit,/Azi îl vedem și nu e.”

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole