Razboi ce are loc doar in capul lui Valeriu Pasa

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Toata presa, toata tara interesata si mai putin interesata de politica, azi a avut doar un subiect de discutii: sistemul electoral. Plahotniuc a propus sa fie schimbat sistemul proportional de vot, pe cel uninominal. Platforma DA, Maia Sandu, Igor Dodon, Renato Usatii toti s-au indignat de aceasta propunere si toti s-au aratat contra schimbarii codului electoral. Ei da’ lasa, nu e bai doar ca, la inceputul anului 2016, anume la mitingul de pe 24 ianuarie activistul Valeriu Pasa, aprig sustinator al Platformei DA striga de pe scena din PMAN, ceva de genul: vrem sa alegem deputatii pe circumscriptii, vrem sa ii dam afara pe cei din Parlamentul actual si sa-i punem pe ai nostri.

Se stie, ce scrii cu penita nu tai cu bardita sau cum ne invata la lectiile de educatie civica, internetul nu are butonul „delete”, cam asa a patit-o si activistul asta, care pe langa Platforma DA, a mai incercat sa mai mulga niste banisori si din Ion Sturza, la un moment dat activa drept consilier al acestuia.

Persoana lui este neinteresanta si neimportanta, cred ca de asta nu mi-am adus aminte deodata cum il cheama, dar vazind descrierea de la video-ul de pe youtube, am dat la cautare „Valeriu Pasa”. Prima postare m-a facut sa rad in hohote:

 (o puteti accesa si voi, apasand pe imagine).

La prima vedere este o reactie de raspuns la video-ul plasat pe facebook de catre internauti. Dar daca sa te gandesti, trepadusul acesta a lui Nastase crede ca Plahotniuc i-a declarat razboi?  Cat de naiv si cat de deplasat de realitate trebuie sa fii ca sa te gandesti ca fiind un traseist politic care fugea dupa banisori poate sa fie luat in serios de Plahotniuc? Daca il invinuiesc de traseism, o sa incerc totusi sa schitez un pic traseul sau. La inceput fiind activist civic, baiat bravo ii pasa de orasul lui, ceva cu Orheiul imi pare, pina nu a devenit clar ca tot activismul sau civic a fost pentru a-si crea o imagine si pentru a adera la un partid politic. Primul sau partid a fost PLDM-ul. Dupa ce „partidul elitelor” s-a cam cacat pe el, Valeriu s-a gandit ca PPEM-ul e de perspectiva, si din nou nu i-a mers. Ion Sturza(despre care am pomenit mai sus) ar fi o perspectiva buna. Doar ca dupa esecul lui Sturza, cand nu a fost ales in functia de prim-ministru, acesta s-a razgandit sa se mai implice in politica. Valeriu nu s-a pierdut nici de data aceasta si a devenit un mare sustinator al Platformei DA. Oazu Nantoi este mandru de un asemenea descendent, Valeriu este tinar si poate sa-l ajunga pe campionul traseist si poate sa-l si intreaca )).

Acestea fiind spuse, considerati ca un oportunist si un traseist politic fara nici o realizare notabila poate fi un oponent a lui Plahotniuc? Poate fi o tinta a atacurilor acestuia? Eu cred ca nu, egoul lui Valeriu l-a incurcat sa realizeze ca el este doar un pion neinsemnat in lupta dintre Plahotniuc si Nastase/Topa. Si mai sunt inca multi astfel de „actori” care se considera asa de importanti, de fapt fiind doar niste instrumente si niste pioni intr-un joc mare. Este o maxima latina care se potriveste de minune cu ceea ce a incercat azi sa improvizeze Valeriu Pasa : Supra penis non saltus!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Macovei Pavel

Macovei Pavel

Sunt student la Relații Internaționale, poate datorită acestui fapt am o percepție diferită față de mediul politic. Sunt împotriva manipulării și a propagandei, consider că aceste două lucruri strică din farmecul acestui domeniu. Și prin propriile...

Ultimele articole