Ratificarea plasează R.Moldova sub protecţia UE

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ratificarea in Parlament , cu voturile a 59 de deputati, a Acordurilor de Asociere si liber schimb a RM cu UE, inseamna in primul rind despartirea de spatiul  postsovietic, dominat de conflicte si razboaie,  si  plasarea noastra sub protectia UE, si a occidentului.

Putem sa apreciem ca R.Moldova in politica sa externa, proeuropeana, continua  linia geopolitica lasata mostenire de Stefan cel Mare, care a aparat Europa de invaziile din Est, fiind  supranumit  „Atlet al lui Christos”.

Deputatii din AIE-1, AIE-2, si CPE au respectat votul cetatenilor din 29 iulie 2009, si 28 noiembrie 2010, atunci cind au fost mandatati sa adopte o politica de integrare europeana.

Ratificarea va aduce si salvarea RM si a cetatenilor sai, de confruntari armate si razboi civil, similar celui din Ucraina.

Acordul de asociere cu UE, ne va aduce pace, democratie, apoi si bunastare.

UE si tarile sale membre, au instrumentele necesare diplomatice, politice , dar si economice si militare, ca sa intervina in favoarea RM, in discutiile cu Federatia Rusa.

Ne asteapta insa alegeri parlamentare, un adevarat razboi politic la 30 noiembrie.

Anuntati moblizarea generala!

Comentarii