A ratat o șansă unicală, pierzînd tot! Care este noua frică paranoidală a lui Năstase!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Andrei Năstase a abandonat, în acest week-end, cursa electorală. Fie presat de Maia Sandu, Fie de către partenerii externi, fie de inexistenta demnitate, dar a zis pas – eu mai departe nu merg.

Portalul www.agora.md a scris că „Năstase a abandonat cursa electorală din cauza evoluției pozitive a lui Marian Lupu”. PD spune că „a luat act de abandonarea cursei” de către Andrei Năstase și spune că liderul PPDA ar fi făcut un pas înapoi din cauza „evoluției pozitive a candidatului PDM”.

„Acest abandon era previzibil, el intervine într-un moment foarte important, cel în care toate sondajele de opinie arată o creștere evidentă a candidatului Marian Lupu în preferințele electoratului, o încredere mare a cetățenilor că el va fi candidatul cu șansele cele mai mari de a intra în turul doi, în lupta cu reprezentantul socialiștilor, Igor Dodon”, mai scrie www.agora.md

Năstase a venit cu o altă versiune, contrar statisticii sondajelor și a încărcăturii enorme de păcate acumulate în cursa sa. Cele mai interesante reacții, însă, au fost în culise. Reacții de nemulțumire profundă din partea celor care au înghețat în locul lui Năstase în corturi, pe PIața Marii Adunări Naționale.

Ei au venit cu cele mai multe întrebări despre rolul distructiv al ex-liderului său în distrugerea și anihilarea mișcării protestatare, care a acumulat cîteva zeci de mii de persoane la start. De ce tot ce s-a acumulat s-a cedat în favoarea celei care nici nu a trecut pe la aceste proteste și tot ce are e doar cîțiva saci cu laicuri. Și mișcarea de nemulțumire din interior capătă amploare pe zi ce trece.

Și boicotul Maii Sandu e cel mai simpu lucru pe care pot să-l facă. Iar cel mai logic, schimbarea liderului, în urma actului de trădare a idealurilor membrilor de rind și lulării unei decizii de autodestrămare fără a o consulta cu toți membrii.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole