Rămăşiţele comunismului din Europa de Est decretate depăşite de Putin!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, are un frumos obicei, și la sfîrșit de an susține o conferință de presă mare, la care participă sute de jurnaliști. Nu am să comentez cum a fost organizată conferința sau la cîte întrebări a răspuns Putin. Mă voi opri la un subiect, care vizează în mod direct un partid din Republica Moldova.

Astfel, fiind întrebat, ce părere are despre idiologia comunistă și comuniști, Putin a declarat că aceasta este depășită și că nu este altceva decît o preluare nereușită a valorilor creștine. Iar comuniștii în viziunea lui fiind niște plagiatori ordinari.

 «Кодекс строителя коммунизма — жалкая копия Библии», a declarat Putin.

Tkachuk Mark Evgenievich, cred că toată lumea așteaptă un feedback de la dumneavoastră, sper că nu dezamăgiți publicul. 😉

Va da o replică Voronin Vladimir Nicolaevici , sau Tkachuk Mark Evgenievich, rămîne să vedem. Însă e clar că nu le va fi ușor, în condițiile în care PCRM pledează pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Euroasiatică, sau cel puțin așa declară în ultimul timp. Dar cred că nici fără de replică nu pot să rămînă, deoarece asta va însemna că sunt deacord, acceptă ceea ce a declarat Putin.

Pînă la urmă însă e clar că Putin, niciodată nu a văzut în comuniștii lui Voronin aliați, iar PCRM, este acum izolat total și pe plan extern.

Conform ultimului sondaj de opinie, 74 % din cetățenii Republicii Moldova au declarat că au încredere în Vladimir Putin. Acum sper că cetățenii care mai simpatizează încă PCRM, să conștientizeze că acest partid e cu ambele picioare în groapă, e mort, iar declarația lui Putin demonstrează acest fapt.

P.S.
„Comunismul este un cancer social. Unde se instalează, rămîne pustiu” – Petre Țuțea

Întreaga conferință de presă o puteți urmări mai jos:

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole