Râdem, glumim, dar cu Ghimpu ce facem?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am ajuns deja tot mai aproape de ziua alegerilor, iar aceasta a fost deja anunțată oficial că este 30 noiembrie 2014.

Am tot bătut noi până acum în cine am putut, cum am putut și chiar nu l-am lăsat din vizor pe Mihai Ghimpu și partidul acestuia, mai ales după ce dintr-un partid mărișor a ajuns să fie o organizație politică micuță de tot, reprezentată de Mihai Ghimpu, Fusu, Munteanu, Brega și Chirtoacă.

Am tot râs noi pe seama lor și i-am tot luat pe sus, dar haideți să vedem dacă merită ei să ajungă în Parlament și de ce.

Un prim motiv ar fi că prezența PL în Parlament ar ajuta reformarea unei alianțe democratice, care să meargă mai departe pe aceeași cale a integrării europene, fără impedimente și multe piedici de la alți ”parteneri” străini.

Următorul motiv este că Ei, cum nu ai da, tot sunt pentru UE. Mâna Moscovei s-a săturat deja de ei și ei de Ea. Ghimpu a apelat la aceeași ”manufactură politică” din anii 90 pentru a distruge AIE2, însă acum cred că putem să înțelegem motivele și chiar poate am fi în stare să trecem peste ele, doar pentru a-i ajuta să intre în Parlament și până la alegeri să nu-i mai deranjăm în modul negativ, doar dacă o merită foarte tare.

De ce nu – până la urmă poate chiar am putea să-i apreciem pe aceeași liberali pentru mai multe acțiuni făcute atât la guvernare cât și în afara guvernării. Evident, nu merită să fie lăudați dacă reprezentanții lor au încălcat legea, dar în rest trebuie deja să filtrăm mai multe situații și să deschidem ochii la cele bune. Un start ar fi să luăm lista Deciziilor CC emise la sesizarea PL, care totuși au fost emise în scopul cetățeanului și au reparat multe greșeli făcute de partidele aflate acum la guvernare.

Pe scurt, până la următoarele alegeri va trebui să ne stabilim care partide susținem în următoarea campanie electorală. Evident nici nu ne putem gândi la comuniști, deoarece sunt deja morți, însă PL ar putea fi o opțiune pentru mai mulți indeciși și supărați, sau chiar pentru mine.

E doar un început…

Citiți articolul și pe gandrabur.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii