Putin i-a solicitat lui Dodon cetățenia moldovenească!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Săptămîna trecută ex-președintele României, Traian Băsescu, a fost pentru cîteva ore la Chișinău.

Aici a fost ales președinte de Onoare al unui partid.

Trebuia să devină președinte chiar, numai că din cauza președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, acest lucru nu s-a întîmplat.

Vorba e că Dodon i-a retras acestuia cetățenia moldovenească, acordată de ex-președintele Nicolae Timofti.

De luni bune cea de-a doua cetățenie a lui Băsescu este temă de dispută în instanțele de judecată din Chișinău.

Că Băsescu și Dodon se urăsc reciproc este clar.

Că Dodon nu doarme este la fel de clar, numai că nu este atotputernic.

Dînsul, prin arestarea primarului PL Dorin Chirtoacă era convins  că a terminat-o, odată și pentru totdeauna, cu unionismul local și cînd colo a răsărit la orizont un alt partid unionist, cu președinte executiv din aceeași manta PL-istă.

—-Ce balaur cu mai multe capete e și unionismul ista!–îi spune Dodon sovetnicului său, Ion Ceban și formează pe loc numărul de telefon mobil al președintelui Rusiei.

—-Sanctitatea Voastră, mă iertați. Dușmanul nostru comun, Băsescu a fost ales ieri președinte de Onoare la un nou partid unionist în Moldavia, care ar putea la viitoarele alegeri parlamentare să ia vreo 15-20 %.

Sanctitate, ce-i de făcut?

—–Nu te da, nu te lăsa, băiatule. În 10 minute  vei avea pe masa ta solicitarea mea de acordare a cetățeniei moldovenești. În termen record fă-mă cetățean al Moldaviei! Ca la viitoarele alegeri parlamentare să pot fi numărul 1 pe lista unui partid antiunionist. Numai că asta, dorogoi, să rămînă doar între noi. Voi proceda exact ca Băsescu. În ziua cînd mi se va acorda cetățenia Moldaviei eu voi jura că nu am în planurile mele nici un scop politic. Nici un proiect de Țară unică: NovoRosia, din care va face parte și Moldavia mea răsiubită!

Și vom vedea atunci, băiatule,  în campania electorală, cine-i mai tare?

Băsescu și Șalaru sau Eu și cu umbrela mea, Dodon???

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole