PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse.

Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu viziuni socialiste din Moldova și Rusia, dar este și o croire a drumului PSRM spre Internaționala Socialistă, acolo unde se întrunesc toți și se decid cele mai importante măsuri politice de stânga care se aplică în mai multe țări.

Aderarea la „IS” înseamnă de fapt și o recunoaștere pe plan internațional a acțiunilor de stânga întreprinse de orice partid care face parte din acest for. În această ordine, mai devreme sau mai târziu, Igor Dodon va depune toate eforturile să ajungă la masa ”stângacilor” lumii, de unde să obțină mult mai multă susținere politică. Acordul cu «Справедливая Россия» este un prim pas făcut spre acest obiectiv, deoarece această formațiune deja face parte din Internaționala Socialistă, iar pentru PSRM este foarte important ca cineva din interior să întindă o mână de ajutor sau să lanseze o invitație de participare la masa celor mari.

Citiți și: Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

După cum am scris și anterior, scopul PSRM-lui este de a obține în Parlamentul viitor câteva scaune de deputat, rezervându-și așa statutul de Partid parlamentar, după care să obțină din nou o rezervă de patru ani pentru a-și întări pozițiile pentru următoarele alegeri, pe care doresc să le câștige și să obțină majoritatea parlamentară, așa cum de fapt dorește fiecare partid.

Anterior am subliniat și despre faptul că PSRM nu râvnește din start la multe puncte, fiind la scurt timp după lansare.

Este un partid tânăr, dar care mai are de lucru.

Comentarii