Provocări înainte de Turul II

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se pare că Rusia provoacă intenționat și se implică destul de serios în această campanie electorală. După ce Kuzmin a acuzat OSCE, acum a acționat mai brutal, încălcând integritatea Republicii Moldova și recunoscând în mod direct statul din stânga Nistrului, prin oferirea cuvântului ”șefului diplomației transnistrene”, Iastrebceak.

La sigur că acțiunile au fost coordonate cu Moscova, iar scopul este să destabilizeze situația politică națională și internațională a Moldovei în ajun de turul II al alegerilor locale. Toate acestea au un singur scop: Dodon primar, iar din toamnă comuniștii în Parlament.

Apreciez foarte mult reacțiile diplomaților moldoveni și cei europeni. Plecând de la recepția organizată de Ambasada Rusă, au demonstrat că pot spune NU intențiilor Rusiei și DA intereselor Republicii Moldova, chiar dacă au conștientizat că pot fi urmări destul de serioase asupra situației politice și economice.

Kuzmin ar trebui să părăsească țara pentru că a încălcat Constituția Republicii Moldova, Art. 1, 2 și 3. Atacul direct asupra integrității teritoriale precum și asupra suveranității este o infracțiune gravă. Acționând în calitate de ambasador a reprezentat interesele Rusiei, iar nouă nu ne rămâne decât să spunem că a fost ceva intenționat și coordonat de la Kremlin.

În următoarele zile ar trebui să asistăm la măsuri economice destul de serioase pentru Moldova, ceea ce va demonstra că conducerea statului rus are implicare directă în treburile statului, inclusiv în campania electorală pentru turul II, sau trebuie să asistăm la rechemarea ambasadorului rus, ceea ce va arăta că Rusia nu acceptă acțiunile acestuia și respectă integritate, suveranitatea și independența Republicii Moldova.

Comentarii