Protestul de azi un fail al opoziției!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Opoziția din Republica Moldova este în criză de idei în încercarea de a destabiliza situația social politică în țară. De aceea, după ce anul trecut au cerut în PMAN schimbarea sistemului electoral, acum au ajuns sa lupte singuri împotriva unei inițiative pe care au înaintat-o și au cerut de la cetățeni să o susțină.
Și la prima vedere, acest protest părea a fi unul de anvergură luând în considerație că anul trecut la protestele organizate de cele 4 partide politice (PAS+PPDA+PLDM+PN) din Moldova, au participat după spusele lor 100.000 de cetățeni, unde au cerut schimbarea sistemului electoral și alegerea președintelui prin votul direct.
Dar în cele din urmă acest protest a demonstrat un lucru, că aceste partide sau dezumflat iar un număr mare de susținători, ei îl pot stringe doar în sondajele de opinie făcute de către instituțiile ”independente” precum este POB, unde șeful Arcadie Barbăroșie protestează în PAS cu Maia Sandu, Vasile Năstase, Ilian Cașu.

La acest protest a participat nu doar aceste 4 partide menționate de mine mai sus, dar și peste 10 ONG-rui Media. ONG-uri care ar fi trebuit să fie independente, dar cu părere de rău acestea nu au putut refuza banii din partea lui Filat și Țopa, și au decis să facă parteneriat politic și să uite de obligațiile pe care le are ONG-urile Media intr-o societate. Un reprezentant al acestor ONG-uri este Petru Macovei, reprezentat al Asociației Presei Independete cu abonament în studiourile JurnalTV. Presupun că acesta a rezolvat deja toate problemele cu care se confruntă Mass-Media din Moldova și deja a început lupta împotriva Guvernului nu doar prin manipularea din  presele controlate dar și prin ieșirile în stradă.

Clar lucru că de la acest mini-protest nu putea lipsi și Natalia Morari, cea care posibil a venit cu scopul de a mai provoca odată protestatarii la violență precum a făcut-o și pe 7 aprilie 2009 la îndemnul lui Filat și a amantului Lucinschi, doar că planurile au fost date peste cap când au venit la protest doar câteva zeci de persoane, dintre care mai bine de jumate erau jurnaliști independenți precum ea.

Nu a fost surprinzător și faptul că la acest protest a participat și reprezentanții societații civile, care promovau interesele partidelor PPDA și PAS și nu a cetățenilor în timpul dezbaterilor în Parlamententul R.Moldova ce ține de schimbarea sistemului electoral, care chiar și în sondajele de opinie efectuate de Barbăroșie numărul celor care își doreau schimbarea sistemului electoral era mai mare față de cei care își doreau să se rămână la actualul sistem.

Acest protest din start nu avea sorți de izbândă, deoarece oamenii nu mai doresc să iasă și să susție reprezentanții lui Țopa, Filat și Karamalac.
Un protest poate fi eficient doar într-un caz, când acestea reprezintă interesele societății și nu interesele de partid, dar și atunci când oamenii au încredere în persoanele care cheamă oamenii la protest.

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole