Prostia unioniştilor nu are limite – vor să distrugă şi ASM

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La anul unionişti pregătesc o sărbătoare care pentru noi este una cu gust amar, 100 de ani de la aşa numită „unire”.
Că să fie clară poziţia mea – le-aş aduce aminte fraţilor de peste Prut dar şi gloatei anti-naţionaliste pro – româneşti că „unirea” a fost un act banditesc.
Cinci parlamentari din Sfatul Ţării au fost împuşcaţi iar mulţi au fost terorizaţi pentru a semna actul unirii.
Ne-a fost furată independenţa , respectiv nu avem deloc motive de bucurie.
Nu ştiu cum s-a întîmplat dar anume unioniştii de atunci dar şi astăzi s-au dovedit a fi mai puţin democraţi, liberali în tot sensul cuvîntul , nemaivorbind că profesionalismul lor este nul.
Am văzut „capitală europeană” a lui Chirtoacă, super – Calea Ferată cu datorii salariale exact că la începutul anilor 90, un minister al educaţiei condus de cea mai slabă ministra posibilă.
O altă invenţie al liberailor este de a distruge ASM. Că să fie clar, puţină ţări din lume au o asemenea instituţie.
Da , ea trebuie urgent reformată, pentru că a devenit una politică. Fondurile şi proiecte se împart în funcţie de culoarea politică nu şi profesionalism.
Avem nevoie că de aer de cît mai multe proiecte ştiinţifice în agricultură, IT, industrie alimentară, şi multe alte domenii care pot revigora economia noastră.
Avem nevoie de un ASM mai activ, capabil de a absoarbe şi finduri europene dar şi capacitatea de a interesa oamenii de afaceri de a investi în anumite incubatoare.
Astăzi un profesor ştiinţific trebuie să ştie şi cum să-şi vîndă”produsul” , în caz contrar proiectele rămîn doar pe hîrtie.
Avem nevioie chiar şi de lucrări istorice de calitate care să prezinte realitatea de ieri şi de azi. Nu vreau să-mi imaginez ce prostii vor citi peste 10 ani copii noştri despre 7 aprilie 2009 în manualele de istorie, dacă lăsăm „Alianţa Mgnifica „să o scrie aşa cum le convine. Ce să mai zicem de adevărul nostru istoric, despre identitatea noastră moldovenească, despre limba, cultură şi relaţia noastră cu vecinii.

În fine, cel mai mafiot partid posibil rămîne cît de straniu n-ar părea PL.
Oameni care şi-au văzut de interese împreună cu „folcloristukl” Mihai Ghimpu.
Un politician care a vîndut gogoşi copiilor şi tineretului PL. A promovat escroci şi bussinesmani, secretare şi naţionalişti.
De dată asta dacă vor distruge şi ASM, rămînem vai de capul nostru. Vom rămîne fără viitor, o ţară incapabilă de a mai produce ceva. Vom deveni robi iar biletele la Calea Ferată vor creşte. Oamenii vor pleca în val. Atenţie, tinerii pleacă astăzi peste hotare exact în acelaşi ritm că şi acum 10 ani.
Mare diferenţa nu este.
Din acest motiv noi anunţăm că în 2018 vom promova un program nou şi anume ideea de Moldova Mare. Nu vom acceptă aberaţiile unioniştilor şi vom cultivă în rîndul tinerilor valorile noastre şi ideea de unitate a moldovenilor de pretutindeni.

Nu mor care caii cînd vor câinii…

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole