Promisiunile PLDM în 2008 și ”poziția” PLDM în 2017. Un mic refresh.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Anii 2016-2017-2018 pot fi de-a dreptul numiți o perioadă a ipocriziei a opoziției nou create, care în bătaia vântului au dat cu piciorul și-n propriile promisiuni și agende politice. Așa ceva n-ar fi fost posibil dacă aveam o presă cu adevărat liberă care să informeze corect cetățenii în loc să-i transforme în niște amnezici.

Mă scuzați dacă undeva cumva o să repet ceva scris anterior, dar n-ai cum să disjungi unele lucruri din întregul peisaj.
În 2008 PLDM venea cu declarații extrem de tari ca schimbarea constituției pentru alegerea președintelui în mod direct, introducerea votului mixt pentru a ”echilibra interesele centrale și teritoriale” ș.a.m.d.

În 2017, PLDM-ul schimbă macazul spunând că: ”De menționat faptul că ideea principală de adoptare a sistemului mixt a fost distrugerea sau reducerea la tăcere a opoziției pentru păstrarea regimului actual.”

Ce s-a schimbat în acest răstimp? – Pur și simplu au fost înlăturați de la putere, ce-mi pare absolut firesc ținând cont că ”marele lor” stă la dubă pentru acoperirea frauderi bancare și spălătoriei rusești. Dar ce să, vezi că ei n-au știu ce se întâmplă. Ditamai experți în toate, și mai ales economistei Maia Sandu nici prin cap să-i treacă că ceva n-o fi bine din moment ce Ghimpu deja în 2011 atenționa că se fură din bănci. Lui Ghimpu îi fu închisă gura și atât. Presa ioc. Consilierii lui Filat afirmau că sunt speculații politice, ca să ajungem în 2014 ”la cada spărtă”.

Foarte comod este să fii opoziționar având o bună parte a presei în buzunar care-ți mușamalizează păcatele și aruncă fusele spre partidul de guvernare. Doar că, n-au fost democrații la proteste cu Dodon subsemnând sub proiectul politic ”batista pe țambal” anunțat de prostul satului. Nu democrații au colectat semnături pentru alegerea directă a președintelui, și nu democrații au făcut alianță cu comuniștii în parlament când a fost comod, dar PLDM-ul. Chiar dacă în 2008 veneau cu proiectul ”Moldova fără Voronin”.

Astăzi ei deja și unioniști s-au făcut. Au schimbat câțiva președinți. Și nici usturoi n-au mâncat, și nici din gură nu le pute. O să-i vedeți în campania electorală din februarie o să-i vedeți cautând voturi pentru Maia, care a coborât din stejar dar departe nu s-a dus (Surcica…), precum n-a avut nici demnitatea să-l condamne pe Filat și să se delimiteze complet de prietenii lui din Frankfurt, cărora din 2015 li s-a sculat de grija poporului și și-au trimis emisarul să întoarcă țara înapoi, că mai sunt ceva bani în bănci care n-au reușit să-i scoată Filat cu Platon prin intermediul lui Șor.

Așa că, vorba opoziției: m-am za***t de mârlani ipocriți!

Poftiți de citiți:


http://pldm.md/component/content/article/13-pldm-gen/199-proiecte-pldm

http://pldm.md/stiri/9366-tudor-deliu-protestele-trebuie-continuate

Concluziile vă aparțin.

Pace 😉

Comentarii